Serie A

Furcsa tippet ajánlunk a Serie A kiesési derbijére

  • varin

Papíron hatalmas kiesési rangadó, de lehet, hogy mégsem lesz annyira éles meccs?

Noha a 36. forduló rangadóját a Napoli és az Inter vívja egymással a bajnok otthonában, mi egy kiesési derbivel is szívesen foglalkozunk, ott ugyanis a tét óriási. A Lecce és a Spezia randevúján a hazaiak végleg megmenekülhetnek, de furcsa módon a kiesőhelyen álló vendégeknek sem olyan rossz a döntetlen.

3919372

Mivel szombaton este az Atalanta hozta a kötelezőt a Verona ellen, a Hellas maradt 30 pontos, és bár a gólkülönbsége jobb volt a forduló előtt, mint a Speziának, az egymás elleni eredmények a Sasoknak kedveznek, így ha most fújnák le a bajnokságot, bennmaradnának. A bergamóiak sikere a Leccének is jól jött, hiszen így az újonc fórja 3 egység a vonaltól, ráadásul a hátralévő két meccse a Monza és a Bologna ellen esedékes, ahol azért hozható jó pár egység.

Mindkét együttes bravúrból érkezik, de természetesen a vendégeké szólt nagyobbat. A fekete-fehérek a Milant győzték le, míg a Lecce a Laziótól hozott el 1 pontot, ami akár 3 is lehetett volna, ha nincs Milinkovics-Szavics hajrábeli gólja.

A Spezia január közepe óta két bajnokit tudott csak nyerni, az egyiket az Inter, a másikat a Milan ellen.

De még a fenti statisztikával sem mondhatjuk, hogy a hazaiak várják jobb formában a kiesési rangadót, hiszen a Lecce az utolsó 12 meccsén 5 pontot szerzett és csupán 6 gólt rúgott - ezért is volt különösen meglepő az Olimpicóban elért 2-2.

Jó kérdés, hogyan matekozik a két csapat. A sorsolásokat látva azért joggal feltételezhetjük, hogy sem a Verona, sem a Spezia nem szerez maximális pontszámot, de az sem kizárt, hogy a 38. fordulóban a Romának és a Milannak már nem lesz igazán tétje.

A csapatok hátralévő sorsolása
Forduló Lecce (32) Spezia (30) Verona (30)
36. Spezia @Lecce -
37. @Monza Torino Empoli
38. Bologna @Roma @Milan

Ha azzal számolunk, hogy az utolsó fordulóban mind a Spezia, mind a Verona kikap, a 37. körben pedig mindkettő nyerni tud, akkor bizony itt jó eredmény mindkét csapatnak az iksz. Nincsenek kirobbanó formában a csapatok, ősszel is 0-0-ztak, nálunk ez a meccs most is inkább döntetlen.

{"headTitle":"Lecce-Spezia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2023-05-21 12:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen + 2,5 gól alatt","odds":"3.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3919372] 2023-05-21 12:30:00 Lecce - Speziax;