Serie A

Nagy esély előtt az Inter, ismét lebőghet a Napoli - tippek vasárnapra

Összecsap a Szuperkupa négy finalistája, de akad egy jó érdekes alsóházi rangadó is.

Genoa-Lecce

Alsóházi csatával indul meg a forduló vasárnapi etapja, de a fenti jelző rögtön bocsánatkérésre is késztet minket, hiszen egy fantasztikus Genoa találkozik egy bármire képes Leccével - előbbi a 11., utóbbi a 14., és pontszámban is van azért némi fórjuk a vonaltól.

Az iparvárosiak a múlt heti, salernói sikerükkel 6 meccsesre nyújtották veretlenségi szériájukat, amelybe egy Inter és egy Juve ellen szerzett pont is belefér. A Lecce ezzel szemben gyengébb napjait éli, az öt meccsen 1 pont Ranieriéktől nem túl erős, még akkor sem, ha a kiesőhelyen tanyázó csapatok szintén nem ficánkolnak túlságosan.

Mindkét oldalon sok a hiányzó, így nehéz megjósolni, mi is jöhet majd ki a 90 percből a Luigi Ferrarisban, de igazából a döntetlen egyik fél számára sem katasztrófa. Mi itt kevés gólt, de annál több lapot várunk a főszereplőktől.

 

✅ Tipp #1: Fogadáskészítő: 3.5 gól alatt + 4.5 lap felett @1.70

 

Lazio-Napoli

Egy újabb fájóan nehéz feladat következik a Napoli számára, amely idegenben az utolsó négy meccsét egyaránt elveszítette. Mindemellett a Szuperkupában sem jött össze a bravúr, Mazzarriék trófea nélkül maradnak, azt pedig nehéz látni, Rómában miért is lenne komoly esélyük a 3 pontra. A problémákat súlyosbítja, hogy Nigéria továbbjutott szombaton este az Afrika Kupában, így Osimhen aligha csatlakozhat egyhamar a déliekhez, de az örök városba a gólkirály mellett Simeone és Kvaratshkelia sem utazhatott el. A tervek szerint így egy Politano-Raspadori-Lindström csatárhármast láthatunk majd, de ezt se vegyük készpénznek.

[4230748] 2024-01-28 18:00:00 Lazio - SSC Napolix

Ami a Laziót illeti, Sarriék az utolsó meccsüket január 19-én játszották, és bár az Inter elleni elődöntő kijózanítólag hathatott, a bajnoki szériát simán folytathatják. A hazaiaktól Immobile és Zaccagni hiányzik majd, így Isaksen, Castellanos és Felipe Anderson kezdhet elől, amely szintén nem egy összeszokott trió.

Részben a "vadiúj csatársorok", részben a két csapat stílusa miatt itt nem várna gólgálát a fogadóirodák, noha azért a két csapat utolsó 8 meccsén például 3,5-es volt a gólátlag. Így mi kicsit a logika ellen megyünk, és behúzzuk az overt.

 

✅ Tipp #1: 2.0 gól felett @1.81

 

Fiorentina-Inter

Váratlanul nagy esélyt kapott az Inter az előnye növelésére, hiszen az Empoli 2 pontot ellopott a Juventustól szombaton este. Ez azért is nagyon fontos, mert jövő héten Milánóban rendeznek Derby d'Italiát, így pedig az eredmények kedvező alakulás esetén az Inter előnye akár 7 pont is lehet a Scudettóért folytatott harcban. Ehhez azonban először Firenzében kell nyernie a kicsit tartalékos Internek.

A vendégektől ugyanis Cuadrado mellett Calhanoglu és Barella is hiányozni fog a középpályáról, így a 3-5-2-ben a Dumfries-Frattesi-Asllani-Mkhitaryan-Dimarco sort láthatjuk középen majd. Vincenzo Italianóéknál jó hír, hogy Nico González felépült, Biraghi viszont eltiltott.

Cseles kis meccs lesz, az otthon veszélyes Fiorentina és a kicsit tartalékos Inter meccsén mi látjuk esélyét, hogy a Juve sorsára jut a favorit. De azért maradunk csak egy óvatos ázsiai hendinél.

 

Tipp #1: Fiorentina +0.75 @1.68