Serie A

Mindkét hétfői olasz meccset kiveséztük! - kiesési rangadók a Serie A-ban

Akár mind a négy csapat küzdhet még a kiesés elkerüléséért, így jó kis 90 percek várhatnak ránk.

Hétfőn este két mérkőzéssel zárul a Serie A 15. fordulója, szokás szerint pedig alsóházi csapatok lesznek főszerepben. A Cagliari-Sassuolo és Empoli-Lecce meccsek igazán háromesélyesek, de lássuk, mivel is próbálunk meg mi nyerni egy kis pénzmagot így karácsony közeledtével.

 

Empoli-Lecce

Egyelőre beválni látszik a korai edzőváltás az Empolinál, hiszen amíg Paolo Zanettivel pontot sem szerzett a szezon elején a kék-fehér gárda, addig Aurelio Andreazzoli irányításával elindult felfelé. A megszerzett 11 egység a vonal közelébe lökte az együttest, ráadásul a sorsolása is igen baráti a gárdának, hiszen a Lecce, Torino, Lazio, Cagliari négyessel játszanak még idén, vagyis a vonal felett telelés igencsak sanszos, ha megőrzi a gárda jó formáját.

Legutóbb Genovából hoztak el egy értékes pontot Caputóék, de ne felejtsük el, idén már nyertek Firenzében és Nápolyban, vagyis képesek nagy meglepetésekre, és inkább a papírformák behúzása okoz problémát.

 

Márpedig a mostani Lecce legyőzése egy olyan csapatnak, amely a bennmaradásra apellál, azért nem lehetetlen feladat. Bár a Lecce parádésan kezdte az évet, és szorgosan gyűjtögeti a döntetleneket is, immáron 10 meccs óta nyeretlenek Roberto D'Aversa fiai. Ebbe persze 5 remi is belefért, a Milan ellen például 0-2-ről egyenlítve. Mivel szombaton a Verona nem tudta legyőzni a Laziót, maradt a tisztességes, 5 pontos különbség a vonaltól, és igazság szerint ezekkel a döntetlenekkel nem is "keres" rosszul a Lecce. Más kérdés, hogy az évet Milánóban és Bergamóban zárja majd, így az Empoli-Frosinone kettős ellen kellene 4 pont.

Kulcsjátékos egyik csapatból sem hiányzik majd, ez jó hír, bár Tommaso Baldanzi mindenképpen kezdő lenne az Empolinál, ha nem bajlódna sérüléssel. Könnyebbé azonban az sem teszi a tippelést, hiszen az Empoli otthon, a Lecce idegenben szerzett eddig 4 pontot idén a bajnokságban, és egyik sem éppen egy acélos statisztika.

A döntetlen talán a vendégeknek lenne jobb eredmény, de felesleges kockázatot az Empolitól sem várhatunk. Az alábbi tippünk tavaly mindkét találkozón nyert, és bizony most is egy 0-0 vagy 1-1 a leginkább favorit kimenetel.

Tipp: Döntetlen több, mint 43,5 percig @1.90


 

Cagliari-Sassuolo

Empoliban a meccs lefújását követően fél szemmel azért majd Szardíniára figyelnek, ahol terveik szerint a Cagliari nem győzi le a Sassuolót - ez ugyanis a kiesés ellen vívott harc szempontjából fontos találkozó lesz. Ha nyer a Cagliari, elléphet az utolsó három helyről, míg egy Sassuolo-győzelemmel a vendégek alapozhatnák meg a mostaninál kicsit nyugodtabb téli szezonjukat. Az oddsok alapján a favorit a szárd gárda, de Berardiék is kezdenek már életjeleket mutatni.

Apropó, sem Berardi, sem Boloca nem léphet pályára eltiltás miatt a vendégeknél, ami igen komoly érvágás lehet, no közel sem akkora, minthogy a Sassuolo az előző héten a 76. percben még vezetett a Roma ellen, mégis pont nélkül maradt. Egyértelműen a várakozások alatt szerepel az idei Sassuolo, de azért kiesési problémái biztosan nem lesznek Alessio Dionisi csapatának.

A Cagliarinak viszont alighanem az utolsó pillanatig küzdenie kell majd, hiába a viszonylagos jó forma. A 3 forduló alatt szerzett 7 pont valamelyest kihúzta a slamasztikából Claudio Ranieri gárdáját, ugyanakkor nehéz azt látni, hogy lenne 3 gyengébb csapat a szárdoknál.

Alsóházi csata ellenére, valamint Berardi hiányát ismerve is, még akár gólfesztivált is hozhat ez a 90 perc, mindkét fél meccsein szépen potyognak a gólok, a Sassuolo egyenesen ligaelső ebben a kategóriában. A 2.75-ös egál line-on mi behúzzuk az overt, ez a meccs ugyanúgy lehet 3-2, ahogy 1-4 is, de mi egy fordulatos 4-3-ra szavaznánk, abból is van már mindkét csapatnak egy az idei évben.

 

Tipp: 2.75 gól felett @1.84