Bulvár

Nagyon durva üzenettel "emlékeztek" meg Astoriról a Bari-ultrák

A kiscsapat szurkolói kihasználták Astori tragédiáját és korábbi játékosuknak üzentek egy keményet.

Fotó: EPA

Egész Olaszországot megrázta Davide Astori, a Fiorentina csapatkapitányának tragikus halála. Az újdonsült apukára vasárnap reggel találtak rá udinei hotelszobájában, halálát a hírek szerint szívleállás okozta. Itália tehát gyászol, a vasárnapi bajnokikat elhalasztották, ám úgy tűnik, vannak olyanok, akik a válogatott játékos halálát is egy gusztustalan üzenetre használják fel.

A Bari ultrái ugyanis a város közelébe egy "Miért Astori, miért nem Masiello" kiírást feszítettek ki, ezzel üzenve a korábbi játékosuknak.

Andrea Masiello 2008 és 2011 között futballozott a Barinál, majd '11 nyarán némileg kínos körülmények között távozott a fehér-pirosaktól. Történt ugyanis, hogy a szezon végén a már kiesett Bari az életéért küzdő ősi riválist, a Leccét fogadta. A Lecce 2-0-ra tudott nyerni a Bari pályáján úgy, hogy Masiello vétett egy öngólt. A jelenleg az Atalanta alkalmazásában álló hátvéd később bevallotta, 50 ezer eurót ajánlottak neki az öngólért. A játékost 22 havi börtönre ítélték, de csak pénzbüntetést kellett végül fizetnie, míg a Leccét kizárták a harmadosztályba, a Bari pedig pontlevonással kezdte a következő évet, immáron Masiello nélkül.

Nem csoda tehát, hogy Bariban meggyűlölték Masiellót, de talán a mostani üzenet egy kicsit túl lőtt a célon.