EURO 2020

Ki-ki meccs lehet a dán-svájci - íme a tippünk

  • varin

Ha közben Írország nem hibázik Grúziában, bajba kerülhet a D-csoport rangadójának vesztese.

Mivel Írországnak senki sem szólt, hogy ők elvileg csak a csoport harmadik legerősebb együttese, egyelőre kiválóan szerepelnek Mick McCarthy fiai a selejtezősorozatban. A helyzetet némileg árnyalja, hogy 7 kör után úgy lehet 14 pontjuk, hogy verték kétszer Gibraltárt és verhetik kétszer Grúziát, a hátralévő meccseik pedig pont a két rivális ellen lesznek. Mindazonáltal ha 3 körrel a vége előtt mondjuk 6 ponttal előznék meg Svájcot, az izgalmas szituációt eredményezhetne.

Persze Írország sikere sem olyan tuti Tbilisziben, hiszen jelenleg 2.40-ért fogadhatunk a V-re, de ezzel nemigen foglalkozhatnak majd a dánok és az írek, akik a csoport 2-3. helyén tanyáznak. Ugyan a két sztárcsapat a kezdésre fogja tudni a grúz-ír meccs eredményét, ott maximum olyan eredmény születhet, amely hatására a svájciak nem bánnák az x-et Koppenhágában.

{"headTitle":"Dánia-Svájc","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-12 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Dána","odds":"2.19","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"luckybet"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.16","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"luckybet"},{"eventTitle":"Svájc","odds":"3.35","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"luckybet"}]}

A helvétek ugyanis matekozhatnak úgy, hogy a grúzok és a gibraltáriak ellen van fix 6 pontjuk, ha pedig Dániában szereznek egyet és nem kapnak ki az írektől, akkor 16 egységgel már sok problémájuk nem lehet, de ebben a matekban túl sok a ha... Mindazonáltal egy igen kemény meccsre van kilátás , amelyet a két csapat márciusi thrillere is indokol - ekkor a 84. percben még Xhakáék mentek 3-0-ra, de végül be kellett érniük egy ponttal.

Az oddsok alapján ez egy igazán háromesélyes meccs, papíron a svájci az erősebb csapat, de a dánok tétmeccsen három éve veretlenek, míg a svájciak idegenben nem olyan erősek, mint otthon.

280434

Elsőre logikus lehet egy kemény, lapdús mérkőzést várnunk, ám a fehérorosz Aliaksei Kulbakov nagyon rossz kiegészítő elem ehhez a tipphez. Akár felnőtt, akár utánpótlás szinten vezet mérkőzést, nagyon kevés lapot ad, az utolsó 13 találkozóján például összesen 37-et, tehát még a 3-as átlag alatt is van.

A lapok helyett tehát maradunk a góloknál és nem csak a tavaszi 3-3 miatt. Vélhetően a grúzok nem nyernek Írország ellen, ebben az esetben pedig kellene mindkét félnek a három pont. Persze az ilyen "must win"-ekből nem ritkán óvatos futball sül ki, de reméljük, hogy nem így lesz, ráadásul az oddsok is egészen hízelgőek, hiszen tippünkkel már 2 gólnál is visszakapnánk a feltett tétet.

{"headTitle":"Dánia-Svájc","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-12 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2 gól felett","odds":"1.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"luckybet"}]}
[2942159] 2019-10-12 18:00:00 Dánia - Svájcx;