Foci-vb 2018

Unalomba fullad a svéd-svájci találkozó?

Még a gól nélküli döntetlen is benne van a Svédország-Svájc világbajnoki nyolcaddöntőben.

A bukiknál egy hajszállal a svájciak az esélyesebbek. - Fotó: Twitter

Kedden a Svédország-Svájc nyolcaddöntővel indul a nap az oroszországi világbajnokságon. A felek randevúja abszolút háromesélyes, a bukmékerek sem tudják, hogy mit kezdjenek a találkozóval, ugyanakkor egy hajszállal a helvéteket hozták ki esélyesebbnek.

1x2    
Svédország Döntetlen Svájc
2.90 2.90 2.55

Mindez pedig abszolút érthető, hiszen a svájciak papíron, de legalább is a Transfermarkt adatai alapján, erősebbek, mint a svédek, ugyanakkor a világbajnokságon mind a két csapat jó formában futballozik, aminek köszönhetően tényleg bármi benne van a pakliban.

A svájciak pazarul kezdték a vb-t, hiszen a topfavorit brazilok ellen csentek el egy pontot, majd legyőzték a nagy rivális szerbeket, míg Costa Rica ellen döntetlennel zártak. Igaz, ott a 93. percben egy szerencsétlen gólnak köszönhetően veszítettek két pontot, hozzátéve, hogy ez már nem osztott vagy szorzott.

A svédekre sem lehetett panasz a csoportkör alatt, hiszen Dél-Koreát lenyomták, majd a németek ellen is kiválóan játszottak, ám a 95. minutumban végül vereséget szenvedtek. Ám a mindent eldöntő zárómeccsen nagyon simán, 3-0-ra győzték le Mexikót, s végül be is húzták az F-csoportot.

[2059637] 2018-07-03 16:00:00 Svédország - Svájcx

Az eddig látottak alapján tényleg bármi benne van a mérkőzésben, de az biztos, hogy különösebb kockázatot egyik fél sem vállal majd. Mindez annak köszönhető, hogy a felek órási esély előtt állnak, hiszen egyik válogatott sem verhetetlen, vagyis mind Svédország, mind Svájc igen komoly lehetőség előtt áll, hogy a legjobb nyolc válogatott közé kerüljön a vb-n.

Mindezeknek köszönhetően, habár egyik fél sem játszott gól nélküli remit, úgy véljük, hogy még ez is benne van a pakliban, ám lényegesen biztonságibbnak tűnik, ha 2-nél kevesebb gólra fogadunk.

  • Tipp: Kevesebb, mint 2 gól @ 1.65    
[2059637] 2018-07-03 16:00:00 Svédország - Svájcx;