EURO 2020

Bombaerős tippnek tűnik itt az over - de nem a gólokra!

  • varin

A svájci és az ír válogatott meccse - hiába a 8. forduló - már most ki-ki meccsnek ígérkezik.

Bulváros lózunggal élve mondhatjuk: itt a lét a tét a svájci válogatottnak, amely ha hazai pályán vereséget szenved az ír csapattól, akkor elbúcsúzhat az Eb-álmoktól, ám még egy döntetlen esetén is kezdődhet a matekozás, amelynek végén korántsem biztos, hogy nem Mick McCarthy csapata örülhet majd. Lássuk a számokat!

{"headTitle":"Svájc-Írország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-15 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Svájc","odds":"1.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.94","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Írország","odds":"7.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Habár nem érdemelték ki a bizalmat eddig a svájciak, vegyük biztos pontnak, hogy a 8. fordulóban a Svájc-Grúzia és a Dánia-Gibraltár meccs is hazai győzelemmel végződik, valamint a helvétek Gibraltáron sem hibáznak. Ekkor úgy áll a tabella, hogy a dánoknak 15, a svájciaknak 14, az íreknek pedig 12 pontjuk van és a továbbjutásról a Svájc-Írország, valamint az Írország-Dánia mérkőzés dönt.

Hosszabb találgatásokba kár belemenni, hiszen rendkívül sok tényezős a helyzet, mindenesetre az biztos, hogy ha a ma esti meccs Genfben nem hazai győzelemmel végződik, hanem remivel, akkor is nagy bajba kerülnek a svájciak. Ekkor ugyanis az írek 13 pontosak lennének, a svájciak pedig úgy végeznének maximum 15 ponttal, hogy a dánok ellen rosszabb az egymás elleni eredményük,

vagyis az utolsó körös Írország-Dánia mérkőzésnek a dánok számára semmi tétje nem lenne, akár le is adhatnák a 3 pontot idegenben.

Ha pedig ma este az írek bravúrgyőzelmet aratnak, akkor már biztosan megelőzik a svájciakat, akik maximum annak szurkolhatnának, hogy Gibraltár megfogja a dánokat.

280434

Viszont amennyiben nyernek a svájciak és odaadhatjuk nekik mind a 9 pontot, úgy 17 egységgel már Eb-résztvevők, vagyis hiába járunk a 8. fordulóban, elmondhatjuk, hogy ez egy igazi ki-ki mérkőzés, ahol a győztes fél valószínűleg Eb-résztvevő, a vesztes pedig nagy gondba kerül - ha egyébként nyernek a svájciak, akkor az utolsó körös ír-dán lehet ismét egy ki-ki meccs.

Ennyi matekozás és teóriagyártás után lássuk is azt a bombaerős tippet, ami bizony a lapoknál keresendő. Az odavágó nem hozott nagy szeletelést, "csak" 5 sárga volt, bár jellemző volt, hogy a 90. perc után a spanyol sípmester 3 lapot is felmutatott, ráadásul a 27 szabálytalanság sem kevés. Ha nem számoljuk a két együttes kiscsapatok elleni meccseit, akkor a svájciak három meccsen 8 lapot kaptak, az írek pedig két találkozón 4-et.

A játékvezető igen jó elem lesz ma a lapcsatához, a lengyel Szymon Marciniak legutóbb az Izland-Törökország mérkőzésen szórt ki 6 lapot, de amúgy sem tartozik a szende sporttársak közé.

Kétségünk se legyen felőle, hogy az írek játéka egy betonkemény, kíméletlen védekezésből indul majd ki, hiszen amíg lehet, ők tartani fogják az álomszerű 0-0-t. Rengeteg szabálytalanság és lap várható, hiszen ahhoz egy svájci gálának kéne következnie, hogy ne legyen 90 percig rendkívül feszült és hatalmas téttel bíró mérkőzés.

{"headTitle":"Svájc-Írország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-15 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"4,5 lap felett","odds":"1.95","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[2942161] 2019-10-15 20:45:00 Svájc - Írországx;