Fehérorosz foci

Overezünk az óriásölő meccsén

  • varin

Ahol ilyen gólátlag volt az elmúlt években, ott egyértelműnek tűnik a tippünk.

Fotó: fcslavia.by

A Slavia Mozyr-FC Minszk mérkőzéssel veszi kezdetét a szombati játéknap a fehérorosz élvonalban, amely azt tekintve igen izgalmasnak ígérkezik, hogy a BATE Boriszov a Gorodeja vendégeként lép pályára, a címvédő Dinamo Breszt pedig a Sahtar Szoligorszkot fogadja. A középcsapatok rangadóján a bukik természetesen megint masszív undert várnak.

{"headTitle":"Slavia Mozyr-FC Minszk","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-04-25 14:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Slavia Mozyr","odds":"2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"FC Minszk","odds":"3.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Pedig a Mozir idén minden tiszteletet megérdemel, noha eredménysoruk egy kicsit sem nevezhető logikusnak. A lejátszott hat tétmeccsből háromszor nyertek (BATE, Dinamo Breszt, BATE), míg háromszor nem (Slutsk, Rukh Breszt, Isloch) - vagyis a bajnokság legjobbjait legyőzték, a kötelezőket viszont egy remit leszámítva elbukták. A Slavia kifejezetten támadó futballt játszik, amely szokatlan a ligában. Öt bajnoki meccsükön 13 gól esett, a BTS pedig négyszer is zöldült.

Ami az ellenfelet illeti, az FC Minszk igen gyatra formában érkezik, hiszen hiába kezdték két szép győzelemmel és hat rúgott góllal a bajnokságot, azóta három vereséget szenvedtek el, ráadásul gólt sem lőttek, hatot viszont kaptak. Nem lesz egyszerű dolguk idegenben, annyi szent, hiszen az elmúlt évek egyik leggyengébb csapatáról beszélünk, ha az idegenbeli mérleget vesézzük.

Tavaly csak a kiesett Mogiljev, három éve pedig egyetlen csapat sem szerzett kevesebb pontot idegenben a Minszknél.

A hazai dominancia a két csapat elmúlt évekbeli párharcára kevésbé volt jellemző, bár tény, hogy 2013 óta nem tudott nyerni a Minszk a Mozyr pályáján. Gólokat viszont szép számmal láthattunk, és itt nem csak a 2016-os esztendőre gondolunk, amikor oda-vissza a hazai csapat nyert 6-2-re(!). Ha az utolsó 14 meccset nézzük, a gólátlag 3,92 volt, tavaly májusban például 7 gól is esett a Yunost Stadionban. Mindezek fényében azért nem csoda, hogy egy óvatos overrel próbálkozunk.

{"headTitle":"Slavia Mozyr-FC Minszk","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-04-25 14:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"1,75 gól felett","odds":"1.53","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3279358] 2020-04-25 14:00:00 Slavia Mozyr - FC Minskx;