Nemzetközi foci

Játékosokat vertek a sztárcsapatnál, ez segíthet nekünk fogadni a kupadöntőben

  • varin

A Sporting ultrái nem tudták elviselni, hogy a csapat lecsúszott a Bajnokok Ligájáról.

   
Aves Döntetlen Sporting CP
5.50 3.85 1.50

Vasárnap este 2-1-es vereséget szenvedett a Sporting gárdája a Maritimo vendégeként a portugál bajnokság 34., utolsó fordulójában. A kudarc azért különösen tragikus, mert ezzel a lisszaboni gárda csupán a harmadik helyen végzett, vagyis lemarad a jövő évi Bajnokok Ligájáról és csupán az Európa Ligában próbálkozhat. A botrányokkal teli év azonban nem múlt el tettek nélkül, a klub ultrái ugyanis kedden délután meglátogatták a csapatot, és ha már arra jártak, rendesen össze is verték, akit értek.

Fotó: Correio de Manha

Mint arról a portugál O Jogo lap beszámol, kedden délután körülbelül 50 Sporting-ultra tört be a klub főhadiszállására, ahol törtek-zúztak, a játékosokat és a személyzetet pedig bántalmazták. A vandálok bejutottak az öltözőbe, ahol többek között a csapat gólkirályát, Bas Dostot fejbe verték, de sérülést szenvedett a vezetőedző, Jorge Jesús, valamint  Acuna, William Carvalho és Rui Patricio is.

A csapat körüli balhék nem újkeletűek, a problémák az Atlético Madrid elleni vesztes EL-találkozó után kezdődtek, amikor az elnök, Bruno de Carvalho elkényeztetett ficsúroknak nevezte játékosait, akik erre megtagadták az edzésen való részvételt. Az ügynek felfüggesztés lett a vége, ám a Sporting végül az első keret játékosaival fejezte be a szezont, de a csapat sztárjai jelezték, távoznának a klubtól.

A játékosok ugyan még nem nyilatkoztak az incidenst követően, de a csapat sztárja, Bas Dost ügynöke elmondta, elfogadhatatlan, hogy az elmúlt évtized legfontosabb játékosát, aki egy szezon alatt 34 gólt rúgott, a földön fekve rugdossák össze a feldühödött szurkolók.

A fővárosi klub ilyen előjelek mellett kénytelen vasárnap este kupadöntőt játszani az Aves gárdájával, amely a 13. helyen végzett a Primeira Ligában. Ugyan a zöld-fehérek idén oda-vissza legyőzték az Avest úgy, hogy a kiscsapat még gólt sem szerzett, egyáltalán nem csoda, hogy a bukik jelenleg nem ajánlanak alacsony oddsot a Sporting sikerére. Egyrészt Dost biztos nem játszik sérülés miatt, másrészt nagy kérdés, hogy ilyen körülmények között ki vállalja egyáltalán a játékot és mennyire is lesznek motiváltak azok a játékosok, akik az idény végén elhagyják a csapatot.

A bukmékerek az elmúlt órákban alaposan emelték egyébként a szorzóikat, az 1.26-os nyitó oddsról most már 1.54-ért fogadhatunk arra, hogy Jesusék behúzzák a 90 perc alatt a kupát, de ez az odds járt 1.66-on is.

Mint arra törzsolvasónk, Baseballfan is rávilágít fórumnaplójában, nem tűnik ördögtől valónak 2.50 körüli szorzóért rápróbálni az 1x-re.

[2749910] 2018-05-20 18:15:00 Aves - Sporting CPx;
Bleacherreport