Bajnokok Ligája

Egy nagytétes és egy kistétes tippünk is van a Sporting-Besiktasra

Kieshet a nemzetközi kupákból a Besiktas szerda este, ehhez 'csak' annyi kell, hogy a Sporting hazai pályán is lenyomja a törököket.

Elnézve a szerdai párosításokat és a pályára lépő sztárcsapatokat, aligha a Sporting-Besiktas ütközetet övezi majd a legnagyobb érdeklődés, ezzel együtt mi úgy véljük érdemes picit körbejárni ezt a mérkőzést. 

A két gárda az Ajax-Dortmund duó mögött nem sok vizet zavart idáig, majd a 3. fordulóban következett az egymás elleni randevú. Bár azt a meccset Isztambulban rendezték, a Sporting felmosta a padlót a törökökkel, a 4-1-es vendégsiker pedig rávilágított arra is, hogy a Besiktas jelenleg nem igazán üti meg az európai elit szintjét. 

3714028

Csapathírek

Nem is lehet csodálkozni azon, hogy a bukmékerek körülbelül 1,40 körül mérik a portugálok győzelmét. Az odavágón majd' 5-ös xG-s mutatót produkáló Sporting önbizalomtól telve várhatja a hazai visszavágót, ha pedig megcsípi újra a három pontot, akkor zsebben tudhatja az Európa Liga-indulást, miközben még megmaradt a továbbjutási esélye a BL-ben is. 

Készülnek is nagyon a portugálok a meccsre, a keretből csak egyedül Tiago Tomas nincs bevethető állapotban, az összeállítás így közel hasonló lehet, mint két hete. 

A Besiktasnál nem túl bizakodóak, hiszen elég pocsékul fest a csapat játéka, az esélyek pedig gyakorlatilag elszálltak a kupatavaszra. A bajnokságban sem igazán megy jól a szekere a gárdának, így elképzelhető, hogy inkább már a hazai porondra fókuszálnak. 

Nem növeli a letört törökök esélyeit, hogy Miralem Pjanic, Valentin Rosier és Georges-Kevin Nkoudou is sérültet jelentet, de komoly kérdőjel van Michy Batshuayi játéka körül is, akit a hétvégi meccsen a szünetben sérülés miatt le kellett cserélni. A Besiktasnak jelenleg nincsenek nagy nemzetközi sztárjai, így ezek a kimaradók komoly érvágásként értékelhetőek. 

[3714028] 2021-11-03 21:00:00 Sporting CP - Besiktasx

Mire érdemes fogadni? 

Profi futballról lévén szó, nyilván nem azt várjuk, hogy a Besiktas feltartott kézzel fusson ki a pályára, de a motivációs különbségek biztosan érezhetőek lesznek majd a 90 perc alatt. 

Véleményünk szerint a Sporting a hazai pálya ellenére is megpróbálja majd átadni olykor a kezdeményezést a vendégeknek, hogy aztán gyors ellentámadásokkal szépen megfussák a védelmüket. Ez remekül működött az első meccsen is, viszont azért az kérdés, hogy a Besiktas mennyire akar majd egyáltalán focizni. 

Összességében úgy látjuk, hogy jó esély van a hazai sikerre, így a -1,25-ös ázsiai hendikepes Sporting győzelem a mérkőzésre ajánlott fő tippünk. A tipp értelmében 2 vagy annál nagyobb különbségű hazai siker esetén zöldülünk, egygólos Sporting-győzelem esetén pedig a tétünk felét visszakapjuk. Hogy miért, arról ITT olvashatsz bővebben. 

A nagy oddsok szerelmeseinek a figyelmébe is ajánlanák egy kistétes választást, ez pedig nem más, mint egy Besiktas-piros. Ha valóban nagyon lent lenne a morál, akkor ez nem is tűnik olyan irreális eseménynek, hiszen a török fociban azért bőven benne vannak az eldurvulások és az esztelen keménykedések. A mérkőzést ráadásul egy 'ideális' bíró vezeti, az orosz Karasevet nem igazán kell bemutatni senkinek, finoman szólva sem ritka tőle a piros lap, szóval hatos oddson egy kis aprót mindenképpen megér ez a tipp (is). 

{"headTitle":"Sporting - Besiktas ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-11-03 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Sporting -1,25 ","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Csapat 2 (Besiktas) játékosa piros lapot kap - IGEN ","odds":"6.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
361052
[3714028] 2021-11-03 21:00:00 Sporting CP - Besiktasx;