Európa Liga

Íme egy kiugróan nagy value egy gólszerzős tippre

  • varin

Nagyon kevés helyen lehet olyan jó szorzóval fogadni a holland tehetségre, mint itt.

Egészen jó kis párosítások lesznek csütörtökön este az Európa Ligában, én ezek közül most a PSV-Sportingról ejtenék néhány szót, azon belül is egy gólszerzős tippet veséznék ki. Alanyunk egy 20 éves tehetség, Donyell Malen, aki nem akárhogyan hangolt a mai, Lisszabon elleni találkozóra.

A PSV támadójának az előző hétvégéig sem volt különösebben rossz éve, hiszen a Den Haagnak betalált a 2. fordulóban, duplázni tudott Cipruson az Apollon ellen, valamint két gólpassz is fűződik a nevéhez. Malen már a felnőtt válogatottban is bemutatkozott, hovatovább gólt is szerzett és a PSV-ben is igen szép számai vannak, hiszen ifjonc létére 58 meccsen 20+9-es mutatóval bír.

Fotó: Dutch News

Ez önmagában nem egy kiugró statisztika egy holland élcsapatban, de ehhez több egyéb tényezőt is illik hozzávenni. Egyrészt tavaly 42 meccsen lépett pályára, amelyből csak 5-öt töltött végig a pályán, másrészt többször szélsőként futballozott. A bizalmat persze meghálálta, hiszen amikor csatárként állt be, szinte mindig gólt szerzett, ráadásul az öt végigjátszott találkozóból is háromszor betalált.

Idénre viszont stabilizálódott mind a pozíciója, mind a játékideje, hiszen a PSV számára kevés téttel bíró Szuperkupát leszámítva minden percet a pályán töltött és bizony mindig középcsatárként.

Az áttörés pedig hétvégén be is következett, az addig veretlen, öt meccsen 10-4-es gólkülönbséget felvonultató Vitesse-t Malen mesterötösével (!) intézték el a Philips-gyáriak.

Szintén jó jel számunkra, hogy Malen büntetőből is betalált kétszer, ami jelentheti azt, hogy ha ma a mészpontra kerül a labda, ismételten ő vállalja majd.

Az utolsó öt tétmeccsét 17 lőtt góllal megnyerő PSV vendége ma a Sporting Lisszabon lesz, ahol nem úgy indult az év, ahogy kellett volna. A Szuperkupában a Benfica egy ötössel terhelte meg őket, a bajnokságban pedig ugyan eddig egy 2-2-1-es mérleget tudnak felvonultatni, de az már kevésbé fest jól, hogy eddig minden meccsen kaptak gólt és sikerült pontot veszíteniük a Maritimo, a Rio Ave és a Boavista ellen is - három olyan meccsen, ahol 1.60 alatt volt a Sporting sikerének átlagszorzója.

Malen biztosan kezdő lesz, míg a vendégeknél a hátvédsorban ott lesz az a Sebastian Coates, aki a Rio Ave ellen egymaga három tizenegyest hozott össze, majd ki is állíttatta magát.

Mindezek szellemében a 2.35-ös odds nagyon-nagyon korrekt tipp, én 2-3 gólos hazai sikert vizionálok, ha pedig Malen ott folytatja, ahol abbahagyta, egészen jó kis esténk lehet.

{"headTitle":"PSV-Sporting","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-09-19 20:55","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Donyell Malen gólt szerez","odds":"2.35","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Donyell Malen 2 vagy több gólt szerez","odds":"9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Donyell Malen 3 vagy több gólt szerez","odds":"41","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
[3171290] 2019-09-19 18:55:00 PSV Eindhoven - Sporting CPx;