Portugál foci

Végre kiszakadhat a lisszaboni gólzsák

  • varin

A lassanként magához térő Sporting a harmadosztály egyik éllovasához látogat.

Ha az ember a csütörtöki futballkínálatot böngészi, igen hamar a végére ér a listának, hiszen a válogatott szünetet követő napok hagyományosan csendesebben telnek Európában, persze hétvégére azért beindul már a hajtás ismételten. Azért egy portugál kupameccs, nevezetesen az Alverca-Sporting találkozó tartogathat magában értéket, így egy kicsit jobban utánanéztünk, mi is várható ezen a 90 percen.

{"headTitle":"Alverca-Sporting","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-17 21:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Alverca","odds":"9.9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"6.2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Sporting","odds":"1.26","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

A harmadosztály második helyén álló Alverca vívta ki a jogot, hogy a harmadik körben fogadhassa a kiírás címvédőjét, a lisszaboni sztárklubot. A szebb napokat is megélt gárda két, szintén harmadosztályú gárdát búcsúztatott korábban, ám mint az az oddsokból is látszik, a Sporting ellen már egy szoros eredmény is hatalmas bravúr lenne. Mindenesetre bizakodásra bőven van ok, hiszen 7 meccs után 17 ponttal állnak a liga második helyén, csupán 1 ponttal lemaradva a szintén többre hivatott Olhanense mögött.

A Sportingnál már kevesebb, noha legalább Leonel Pontes azt elmondhatja, hogy csapata két győzelemből érkezik. A Sportingnak viszont szinte biztosan idén is csak a kupa marad, mint rangos trófea, amelyet meg lehet nyerni, hiszen a bajnokságban hét forduló után már 8 pont a lemaradásuk, míg az Európa Ligában a LASK-Rosenborg-PSV trió ellen kellene kiharcolniuk a továbbjutást, amely most igencsak nehéznek tűnik.

Az viszont rendkívül nagy kérdés, hogy a Debrecen korábbi mestere kiket küld majd harcba ezen a meccsen. Többen válogatott kötelességüknek tettek eleget, ők aligha kezdenek majd csütörtökön, így mondjuk Yannick Bolasie (5/0), Marcos Acuna (11/0), a csapatkapitány, Bruno Fernandes (10/7), Miguel Luis (3/0), Sebastian Coates (9/1), Rafael Camacho (2/0) vagy Stefan Ristovski (0/0) játéka is kérdéses, de a keretben szinte mind helyet kaptak. Pontes ugyanis semmit nem bíz a véletlenre, az Alverca elleni is a lehető legerősebb felállással készül, így például a támadósorban Vietto vagy Jesé is ott van.

Tavaly a Sporting először csak az elődöntőben, a Benfica ellen kellett megizzadjon, előtte két harmadosztályú csapatot is megvert - előbb a Lourest 2-1-re, majd a Vildemoinhost 4-1-re. Érdekesség, hogy a Loures ellen szintén Alvercában találkoztak a kiscsapat szerény stadionja miatt, ráadásul a Loures és az Alverca éppen a hétvégén remizett egymással. Ami viszont biztos, hogy a Sporting akkori trénere is komolyan vette a kupát, hiszen erős csapattal álltak ki az Oroszlánok még a két osztálynyi különbség ellenére is

Érdekes kis mérkőzésre van kilátás, a Sportingnál nem kell nagyon tartalékolniuk, mert legközelebb egy hét múlva lépnek pályára, míg az Alverca tíz napig nem játszik tétmeccset. Futballünnep várható, ahol látunk rá esélyt, hogy a kiscsapat okoz kellemetlen perceket az óriásnak. Viszont Pontes kerete rendkívül erős, így végül érvényesül majd a papírforma. Tippünk: 1-3, 2-3, 2-4.

{"headTitle":"Alverca-Sporting","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-17 21:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Sporting 2,5 gól felett","odds":"1.97","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3196129] 2019-10-17 21:45:00 Alverca - Sporting CPx;