Európa Liga

Ez a meccs könnyen átvághatja a fogadókat!

Minden a madridi siker irányába mutat, de ne feledjük, a Matracosoknak idegenben nagyon jó az iksz is.

Fotó: Into the Calderon

Nem túlzás kijelenteni, hogy komoly krízis van az EL-negyeddöntős Sporting Lisszabon gárdájánál. Miután a portugálok 2-0-s vereséget szenvedtek az Atlético Madrid otthonában - némi túlzással pontot téve ezzel a párharc végére -, Bruno de Carvalho elnök durván kifakadt és elkényeztetett ficsúroknak nevezte a sztárokat. A játékosok megtagadták az edzésen való részvételt, mire az elnök felfüggesztette a játékosokat. Na, ilyen előjelekkel készül lehetetlen küldetésre a Sporting csütörtök este.

   
Sporting Döntetlen Atlético Madrid
4.40 3.20 1.85

Hogy végül mi lett az ügy végkimenetele, arról már nem írtak a lapok, mindenesetre a Sporting végül első csapatával vívta meg a hétvégi, Ferreira elleni bajnokit, noha korábban arról volt szó, hogy ifikkel állnak ki a találkozóra. Hogy a paprikás hangulat mit sem csillapodott, arra jó jel volt a Sporting-játékosok hétvégi, egységes gólöröme, amellyel az elnök szavai ellen kívántak tiltakozni. Persze láttunk már csodákat, nem kizárt, hogy ez a hangulat és düh éppen majd az Atlético Madridon csattan, de a körülmények ismeretében Roma-szintű bravúr kéne a továbbjutáshoz, pedig a hátrány itt "csak" kétgólos.

[2736524] 2018-04-12 21:05:00 Sporting CP - Atlético Madridx

Ami biztos, hogy Fábio Coentrao (33/1) és az első számú gólfelelős, Bas Dost (38/30) nem játszhat a Madrid ellen, de ha William Carvalho (35/1) sérülésen nem jön rendbe, akkor az egy hónapja nem futballozó César lesz kénytelen balhátvédet játszani.

Madridban ezzel szemben nincs ok az aggodalomra, egy győzelemmel felérő iksszel érkeznek a Bernabéuból, a kétgólos előny pedig egy ilyen védelemnél több, mint megnyugtató lehet. Simeonénak a hátsó sorban ugyan akadnak kérdőjelei, de a jelen állás szerint kezdő Juanfran-Szavics-Godín-Lucas Hernández sor azért nem cseng rosszul.

Hogy a Sporting továbbjutására miért is fizetnek 21-szeres pénzt, az igencsak egyértelműnek tűnik. A Matracosok 2010 óta egyetlen alkalommal játszottak olyan idegenbeli kupameccset, amely most kiesést érne, ez a 2016/17-es BL-elődöntő volt a Real Madrid ellen.

Fogadási szempontból nem egy könnyű mérkőzés, éppen a hazaiak helyzete miatt. Noha valószínűtlen, hogy a balhé majd úgy csapódik le a hazai öltözőben, hogy vérben forgó szemekkel visznek véghez egy csodát, az 1.85-ös odds talán nem a legjobb a "V"-re. Egy Griezmann-gól viszont 2 feletti szorzóval kecsegtet, amely látva a francia játékos formáját, jó tipp lehet, ráadásul a Matracosoknak egy gól mindenképpen kéne, mert onnantól már valóban le lenne zárva a párharc.

[2736524] 2018-04-12 21:05:00 Sporting CP - Atlético Madridx;
2018-04-12;73