Európa Liga

Hiábavaló Gulácsi-bravúrok, brutális eredmények, gigászi oddsok - ez történt az EL-ben

megosztom

Őrült fordítást vitt véghez a Salzburg és a Marseille is, utóbbit sajnos Gulácsi Péter csapata bánta.

Már a Bajnokok Ligája negyeddöntőire is az őrület szó a legjobb kifejezés, hiszen a Roma hihetetlen csodát vitt véghez, míg a Juventus nagyon közel állt hozzá, ám ha lehet, erre még egy lapáttal rátettek az EL csapatai csütörtökön. Ugyan 60-70-szeres odds ezúttal nem esett be a továbbjutókat illetően, de azért bőségesen szolgáltat beszédtémát a négy párharc.

Fotó: M4 Sport

Talán a legkevésbé érdekes az Atlético Madrid idegenbeli veresége a Sporting vendégeként. Griezmannék a kétgólos előny birtokában kissé lezser módon kezdték a hihetetlenül motivált és bizonyítani akaró portugálok ellen a találkozót, és bizony erre majdnem rá is fizettek. Noha a második félidőre már összekapta játékát a spanyol csapat, az első játékrészben felborult a pálya és 11 hazai kísérletre csak 2 madridi jutott. Szerencsénkre az Atlético végül nem jutott a Barcelona sorsára, így tovább él a reményünk, hogy közel 5-szörös oddson kaszálunk egy csodálatosat a Matracosok végső sikerével.

A 4-1-es előny alaposan elaltatta az Arsenalt is, amely az ígért offenzív játék és bátor futball helyett 50-60 percig a világon semmit sem csinált. Welbeckék azonban összekapták magukat, amikor már kezdett égni a ház és végül egy 2-2-es iksszel térhettek haza Moszkvából. Wenger azonban aligha lehet nyugodt a csapat teljesítményét látva, hiszen az oroszok egy órán keresztül uralták a meccset. Szerencsére egy 1.75 és egy 1.80-as szorzójú tippel is tudtunk nyerni a meccsen, így aki velünk tartott, aligha panaszkodhat.

Nehéz dönteni, hogy vajon Marseille-ben vagy Salzburgban volt-e nagyobb őrület, de az oddsok alapján az osztrákok továbbjutása szólt nagyobbat, így kezdjük a sort a másik Red Bull, Gulácsi Péter csapatának kiesésével. Mint az az összefoglalóból is látszik, a magyar kapuson semmi sem múlt, hihetetlen védéseket produkált, ám ez mit sem ért, a franciák ötöt vágtak.

Különösen Payet góljára, a negyedik találatra érdemes figyelni, nem akármilyen bokamozdulatot láthattunk a West Ham korábbi támadójától. A franciák továbbjutása 3.50 körüli szorzón volt fogadható, míg az 5:2-es végeredményért akár 151-szeres pénzt is adtak a bukmékerek. Sajnos a Lipcse kiesésével nem maradt magyar játékos a kupasorozatokban.

A Salzburg 4-1-e ugyan "csak" 41-szeres pénzt ért, ám a továbbjutásukat már közel 5-szörös oddson is lehetett pakolni a Lazio ellen. Pedig az 55. percben még a Laziónál volt az előny, Immobile góljánál úgy tűnt, a Salzburg elbukik és nem jut a legjobb négy közé. Ám rögtön a válogatott támadó gólja után egyenlítettek a hazaiak, majd a 72. és a 76. perc között háromszor is mattolták Strakosha kapust, így végül a Salzburg is négy gólt szerzett hazai pályán, ám az olaszoknak erre eggyel kevesebb válaszuk volt, mint fordított felállásban.

Ezzel kialakult tehát a legjobb négy mezőnye, a favorit Atlético Madrid és az Arsenal mellett az outsiderként tetszelgő Marseille-t és Salzburgot találjuk. Kérdés, hogy a csütörtöki sorsoláson összehozza-e Fortuna az előrehozott döntőt, vagy az Atlético Madrid és az Arsenal majd csak Lyonban találkozik.

Melyik csapat nyeri az Európa Ligát?
   
Atlético Madrid 1.75
Arsenal 2.70
Marseille 5.25
Salzburg 6.00
megosztom