Európa Liga

Hiábavaló Gulácsi-bravúrok, brutális eredmények, gigászi oddsok - ez történt az EL-ben

Őrült fordítást vitt véghez a Salzburg és a Marseille is, utóbbit sajnos Gulácsi Péter csapata bánta.

Már a Bajnokok Ligája negyeddöntőire is az őrület szó a legjobb kifejezés, hiszen a Roma hihetetlen csodát vitt véghez, míg a Juventus nagyon közel állt hozzá, ám ha lehet, erre még egy lapáttal rátettek az EL csapatai csütörtökön. Ugyan 60-70-szeres odds ezúttal nem esett be a továbbjutókat illetően, de azért bőségesen szolgáltat beszédtémát a négy párharc.

Fotó: M4 Sport

Talán a legkevésbé érdekes az Atlético Madrid idegenbeli veresége a Sporting vendégeként. Griezmannék a kétgólos előny birtokában kissé lezser módon kezdték a hihetetlenül motivált és bizonyítani akaró portugálok ellen a találkozót, és bizony erre majdnem rá is fizettek. Noha a második félidőre már összekapta játékát a spanyol csapat, az első játékrészben felborult a pálya és 11 hazai kísérletre csak 2 madridi jutott. Szerencsénkre az Atlético végül nem jutott a Barcelona sorsára, így tovább él a reményünk, hogy közel 5-szörös oddson kaszálunk egy csodálatosat a Matracosok végső sikerével.

A 4-1-es előny alaposan elaltatta az Arsenalt is, amely az ígért offenzív játék és bátor futball helyett 50-60 percig a világon semmit sem csinált. Welbeckék azonban összekapták magukat, amikor már kezdett égni a ház és végül egy 2-2-es iksszel térhettek haza Moszkvából. Wenger azonban aligha lehet nyugodt a csapat teljesítményét látva, hiszen az oroszok egy órán keresztül uralták a meccset. Szerencsére egy 1.75 és egy 1.80-as szorzójú tippel is tudtunk nyerni a meccsen, így aki velünk tartott, aligha panaszkodhat.

Nehéz dönteni, hogy vajon Marseille-ben vagy Salzburgban volt-e nagyobb őrület, de az oddsok alapján az osztrákok továbbjutása szólt nagyobbat, így kezdjük a sort a másik Red Bull, Gulácsi Péter csapatának kiesésével. Mint az az összefoglalóból is látszik, a magyar kapuson semmi sem múlt, hihetetlen védéseket produkált, ám ez mit sem ért, a franciák ötöt vágtak.

Különösen Payet góljára, a negyedik találatra érdemes figyelni, nem akármilyen bokamozdulatot láthattunk a West Ham korábbi támadójától. A franciák továbbjutása 3.50 körüli szorzón volt fogadható, míg az 5:2-es végeredményért akár 151-szeres pénzt is adtak a bukmékerek. Sajnos a Lipcse kiesésével nem maradt magyar játékos a kupasorozatokban.

A Salzburg 4-1-e ugyan "csak" 41-szeres pénzt ért, ám a továbbjutásukat már közel 5-szörös oddson is lehetett pakolni a Lazio ellen. Pedig az 55. percben még a Laziónál volt az előny, Immobile góljánál úgy tűnt, a Salzburg elbukik és nem jut a legjobb négy közé. Ám rögtön a válogatott támadó gólja után egyenlítettek a hazaiak, majd a 72. és a 76. perc között háromszor is mattolták Strakosha kapust, így végül a Salzburg is négy gólt szerzett hazai pályán, ám az olaszoknak erre eggyel kevesebb válaszuk volt, mint fordított felállásban.

Ezzel kialakult tehát a legjobb négy mezőnye, a favorit Atlético Madrid és az Arsenal mellett az outsiderként tetszelgő Marseille-t és Salzburgot találjuk. Kérdés, hogy a csütörtöki sorsoláson összehozza-e Fortuna az előrehozott döntőt, vagy az Atlético Madrid és az Arsenal majd csak Lyonban találkozik.

Melyik csapat nyeri az Európa Ligát?
   
Atlético Madrid 1.75
Arsenal 2.70
Marseille 5.25
Salzburg 6.00