Pjongcsang 2018

Könnyű pénz ütheti a markunkat - napi tippek a téli olimpiára

  • Cesc18

Négy év után ismét letarolhatják a dobogót az 500-as holland menők férfi gyorskorcsolyában.

Holland tarolás?

Négy éve Szocsiban a holland férfi gyorskorcsolyázók uralták a legrövidebb távot (is) és elvitték mind a három érmet. Ez nagyban volt köszönhető a Mulder ikreknek, ugyanis Michel az aranyat, Ronald pedig a bronzot gyűjtötte be, közéjük pedig Jan Smeekens ékelődött be. Pjongcsangban címvédés egészen biztosan nem lesz, ugyanis Michel nincs a csapatban, azonban így is a Mulder családban maradhat az olimpiai arany, miután Ronald első számú favoritként várja a versenyt. A 31 éves klasszis az egyik legerősebb volt az idei Világkupa-szezonban és január elején megnyerte az Európa-bajnokságot, illetve még 2017 februárjában holland rekordot korizott. 

Legfőbb kihívója Kai Verbij lesz, aki kiváló 1000 méteren is, így összetett világbajnoknak mondhatja magát, azonban decemberben éppen az olimpiai kvalifikáción megsérült, ezért a hosszabb távról lemaradt. Véleményünk szerint Ronald aranyérmére a Szocsiban második Smeekens nagyobb fenyegetést jelent. Smeekens tavaly két vb-bronz után éppen ezen a pályán tudott világbajnoki címet szerezni, ugyanakkor az idei Világkupában szenvedett.

A hollandok mellett érdemes lesz még odafigyelni a norvég Havard Lorentzenre is, aki tavaly Calgaryban a vb-n egy összetett ezüstöt csípett meg, míg a Világkupában három versenyen bizonyult a legjobbnak. Négy éve Szocsiban húszas évei elején nem tudott még komolyat alkotni, most viszont éremesélyes formában van. 

Négyük közül kerülhet ki az olimpiai bajnok, az outsiderek közül a finn Mika Poutala és a lengyel Artur Was lehet érdekes. Előbbi negyedik olimpiáján vesz részt és bár soha nem tartozott a topfavoritok közé, azért az Eb-n Mulder mögött ezüstérmes volt, tehát érdemes rá odafigyelni. 

Fogadás szempontjából Mulder 4.45-ös oddsa tartogatja a legtöbb értéket. Ugyan volt egy kellemetlen csípősérülése, de úgy véljük ezen már túl van. Ezen a távon nüanszokon múlhat, így talán érdemesebb a valamivel biztosabbra menni és dobogóra behúzni 1.90-ért.

Gyorskorcsolya, férfi 500m
hatharom.com
Mulder dobogón végez
@1.90
Fogadási határidő: hétfő, 12:53