Pjongcsang 2018

51-szeres szorzóért megérdemlik a milliókat az olimpiai bajnokaink

Az uraknál Liu Shaolin Sándor, míg a hölgyeknél Jászapáti Petra kereste a legtöbbet Pjongcsangban.

Az olimpiai bajnok magyar váltó. - Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Csütörtökön fantasztikus szerepléssel történelmet írt a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burján Csaba összeállítású magyar rövidpályás gyorskorcsolya váltó, miután csodás befutóval megszerezték az aranyérmet 5000 méteren. 1980 óta először ünnepelhettünk érmet, a legfényesebbet viszont első alkalommal sikerült megkaparintani a téli ötkarikás játékokon. 

Volt olyan netes iroda, amely 51-szeres pénzt fizetett a magyar győzelemre, de közvetlenül a döntő előtt is 6.50-es oddson volt fogadható Liuék sikere az állami bukinál.

A férfi váltó mellett a hölgyek is remekül szerepeltek, korábban a negyedik helyen zártak 3000 méteren. 

Mindent összevetve Liu Shaolin Sándor volt a legsikeresebb az olimpián a magyar küldöttségből, a csapatarany mellett két egyéni ötödik helye is van (500 és 1500 méteren). A lányok közül Jászapáti Petrának volt még kiemelkedően sikeres az olimpia, a csapat mellett van egy egyéni hatodik helyezése is.

Az olimpiai prémiumok adómentesek, a nyári és a téli játékokon szerzett eredmények díjazása között nincs különbség. Az egyéni bajnoki cím Pjongcsangban is 35 milliót ért volna, a 4 fős csapatoknál ennek 80%-át kapja mindenki fejenként. - olvasható a Forbes oldalán.

Nettó értékek, az érmes és a pontszerző helyek után járó egyszeri, állami prémiumok. - Forrás: Forbes