Sportfogadás

Brutális pénzeket lehetett nyerni - íme a téli olimpia legnagyobb meglepetései

Ester Ledecka, Hanna Öberg, Brady Leman és Carlijn Achtereekte győzelméről generációkkal később is beszélni fognak.

1. Ester Ledecka (alpesi sí, női Super G)

A 2018-as pjongcsangi téli ötkarikás játékok legsokkolóbb győzelmét Ester Ledecka aratta, aki alpesi síben és snowboardban egyaránt aranyérmet szerzett, előbbiben azonban totálisan outsidernek számított. Sőt, egy olyan versenyzőnek, akinek a neve még az outsiderek között sem merült fel, ugyanis korábban a Világkupában 19-nél jobb soha nem volt. Ledecka a célba érkezését követően nem is hitte el, hogy vezet. 

Ez valami hiba? Mi történt? Ok, várok, mert megváltoztatják az időmet.

Egészen döbbenetes, hogy snowboardosként tudott a világ legjobb alpesi sízői között aranyat nyerni. Az már csak hab a tortára, hogy utána a saját sportágában - igazolva a papírformát - is olimpiai bajnok lett. 

A 22 éves cseh lány Super G győzelmére félszázszoros pénz körül fizettek. 

 

2. Hanna Öberg (biatlon, női 15km)

A biatlonosoknak nem volt egyszerű dolguk Pjongcsangban, hiszen a szél végig megkeserítette az életüket. Egy hibátlan lövészet aranyat ért. Szó szerint, ugyanis Hanna Öberg az egyéni indításos 15 km-en 20-ból 20 találatot jegyzett, amivel óriási meglepetésre megnyerte a versenyt. A fiatal svéd lány úgy lett olimpiai bajnok, hogy még Világkupa-sikere sincs.

Nem csoda, hogy senki nem kalkulált vele és a fogadóirodák listáján is 151-es (!) oddsal szerepelt.

 

3. Brady Leman (freestyle ski, férfi cross)

Az egyik legnehezebben tippelhető versenyszám, hiszen legalább 8-10 versenyzőnek reális esélye volt az aranyra. Ám a győztes még csak véletlenül sem közülük került ki, ugyanis Brady Leman 26.00-os oddsal vitte haza az aranyat. Rutinos, mondhatni klasszis cross-os, ám az idei Világkupa-szezonban közelében sem volt a dobogónak, így egyáltalán nem számított esélyesnek Pjongcsangban. 

 

+1. Carlijn Achtereekte (gyorskorcsolya, női 3000m)

Ritka az, hogy egy holland győzelme meglepetésnek számítson gyorskorcsolyában, ám Carlijn Achtereekte nem tartozik a neves holland korisok közé és nem is számított esélyesnek 3000 méteren. Olyannyira nem, hogy 100 feletti oddson lehetett fogadni rá. Achtereekte mindenkit sokkalva ment be 4 perc alá és énekelte ki 0.08 századdal a sajtot a legendás honfitársa, Ireen Wüst szájából.