Pjongcsang 2018

Tét duplázó a zárónapra - tippek a téli olimpiára

  • Cesc18

Vasárnap véget ér a pjongcsangi téli olimpia, négy számban azonban még bajnokot hirdetnek.

Északi riválisok utolsó csatája

A hölgyek 30 km-es klasszikus számával zárul a sífutók számára az olimpia. A bukmékerek az első számú favoritnak a 37 éves norvég Marit Björgent tartják, aki négy érmet nyert eddig Pjongcsangban és ezzel összesen már 14 medálja van, amivel az olimpiák történetében ő a legsikeresebb. Páratlan karriert koronázhatna meg egy aranyéremmel, ám ebbe lesz beleszólása a svéd Charlotte Kallának és a finn Krista Parmakoskinak is. Björgen ugyan fantasztikus két hetet tudhat maga mögött, de "csak" a váltóval sikerült aranyat nyernie, egyéniben skiathlonban és 10 km-en is volt nála erősebb. Kalla klasszikusban kisebb fenyegetést jelent, Parmakoskira viszont érdemes odafigyelni, hiszen mindkét egyéni számban felállhatott a dobogóra. Pályafutása legsikeresebb világversenye ez, és miután klasszikusban rendezik most ezt a számot, ami az erősebb stílusa, így joggal reménykedhet egy újabb éremben. 

Parmakoskira a norvégok lehetnek a legveszélyesebbek, bár Heidi Weng és Ingfild Flugstad Östberg sincs élete formájában, Astrid Jacobsen pedig nagy kérdőjel. Benne mindig ott a potenciál egy nagy eredményre, ráadásul miután csak a váltóban volt eddig érdekelt, így sokkal frissebb lehet riválisainál. Tavaly Lahtiban a világbajnokságon bronzérmet nyert ezen a távon, igaz akkor szabad stílusban futottak, ugyanakkor neki a klasszikus is jól megy. 

Sífutás, női 30 km
hatharom.com
Parmakoski dobogón végez
@2.00
Fogadási határidő: vasárnap, 7:15

 

Meglepetés kapujában

A férfi curlingesek után a nőknél is trónfosztás lesz, már csak az a kérdés, hogy Svédország vagy Dél-Korea lesz az olimpiai bajnok. Az ázsiaiak döntőbe jutása mindenféleképpen meglepetés, hiszen például a tavalyi pekingi világbajnokságon negatív mérleggel zártak. A lehető legjobban sikerült a formaidőzítésük, a 8-1-es round robin teljesítményük magáért beszél. A svédek az elejétől kezdve favoritnak számítottak, és Anna Hasselborgék nem is okoztak csalódást.

Nagy világversenyről azonban nekik is kevés tapasztalatuk van, ráadásul a legtöbb fontos meccset eddig elbukták. Ez magában foglalja a tavalyi és tavalyelőtti Eb-döntőt, és a tavalyi vb bronzmeccset.

Ha még ezt is hozzávesszük ahhoz, hogy Dél-Korea eddig nagyon meggyőzően játszott, akkor bizony a hazaiak 2.05-ös oddsában van az érték.