Pjongcsang 2018

45 éves legenda hozhat a konyhára - napi tippek a téli olimpiára

  • Cesc18

Pénteken, a pongcsangi téli olimpia nyolcadik napján hét számban osztanak érmeket.

Meglehet az első svájci arany

Ezt pedig Dario Cologna szállíthatja a sífutók 15 km-es számában. Ezt a versenyt a svájciak kiválósága Vancouverben és Szocsiban is behúzta, méghozzá mindkét esetben igen nagy fölénnyel. Remek formában érkezett Pjongcsangba, és bár skiathlonban esélyesként lecsúszott a dobogóról, de egyáltalán nem mutatott gyengeséget, pusztán a norvégok nagyon okos taktikával megtörték. Most viszont egyenkénti indítású verseny lesz, tehát mindenki az óra ellen versenyzik és csak saját magára számíthat. A címvédés azért nem lesz sétagalopp Colognának, hiszen a norvégok mellett Maurice Manificat is az aranyra pályázik. A francia a vártnál jobban mozgott skiathlonban, a szabad stílusú 15 km pedig igazán közel áll hozzá és itt véleményünk szerint fel is rak majd mindent egy lapra, hogy érmet szerezzen. 

  • Manificat dobogón végez 15 km-en @ 2.25

16 év után újra a világ tetején Pechstein?

A női gyorskorcsolyázók 5000 méterén mindenki Martina Sáblíková skalpjára vadászik, aki a szám olimpiai és világbajnoki címvédője, illetve világcsúcstartója. A cseh klasszis évek óta uralkodója ennek a távnak, ám az idei szezonban egy hátsérülés nehezítette a felkészülését. Ez meg is látszódott 3000 méteren, ahol csak a negyedik helyet tudta megcsípni. Talán eljött a trónfosztás ideje, a kihívóinak sora azonban meglehetősen érdekes.

A hollandoknál két nem túl ismert koris, Annouk van der Weijden és Esmee Visser száll harcba Sáblíková ellen. Igazából teljesen megjósolhatatlan, hogy mire számíthatunk tőlük, hiszen még a Világkupában sem sokszor találkozhattunk velük. Viszont a holland csapatba csak úgy nem lelehet bekerülni, szóval az esélyesek táborát erősítik. Szintén számolni kell a 45 éves Claudia Pechsteinnel is, aki háromszoros olimpiai bajnoka a számnak és első aranyérmét még az 1994-es lillehammeri téli játékokon szerezte. Egészen félelmetes karrier az övé, ám még mindig bőven versenyképes. A kanadai Ivanie Blondin is beleszólhat az aranyért folyó csatába, miután az idei Vk-szezonban az egyik legjobb volt a hosszú távokon.

A két hollandnak gyakorlatilag semmi rutinja nincs világversenyről, míg Blondin nem feltétlenül az a bajnok típus, így fogadás szempontjából Pechsteinnel tartunk, aki ebben a mezőnyben a mérhetetlen tapasztalatából bőven profitálhat.

Gyorskorcsolya, női 5000m
hatharom.com
Claudia Pechstein dobogón végez
@1.65
Fogadási határidő: péntek, 12:00

 

Norvég dominancia a másik gyors számban is?

Csütörtökön sikerült megrendezni a férfi lesiklást, amely kettős norvég győzelmet hozott. Aksel Lund Svindal és Kjetil Jansrud akár Super G-ben is kibérelheti a dobogó első két fokát, csak éppen fordított sorrendben. Jansrudnak ugyanis jobban fekszik a Super G, éppen ezt a számot tudta Szocsiban is behúzni. A lesiklásban harmadik Beat Feuznak és a negyedik Dominik Paris-nak a Super G már kevésbé jó lehetőség az aranyra. Ha nem hibáznak nagyot a norvégok, akkor nehéz elképzelni, hogy ne érmes helyen zárják a versenyt. A Jansurd dobogóra kínálat 1.66 kifejezetten tetszetős, ennél alacsonyabb oddsra számítottunk. 

  • Jansurd érmet szerez Super G-ben @ 1.66