Pjongcsang 2018

Legendával kaszálhatunk - napi tippek a téli olimpiára

  • Cesc18

Hétfőn nyolc számban osztanak érmeket a pjongcsangi téli olimpián.

Nyolc év után újra a dobogó legtetején?

Viktoria Rebensburg Vancouver után Pjongcsangban is aranyérmese lehet az óriás-műlesiklásnak, igaz, amíg Kanadában outsiderként, addig most favoritként lehet a legjobb. A 2017/2018-as szezonban három Világkupa-versenyt húzott be és további két alkalommal volt dobogós. Ezzel vezeti is a szakágit, azonban domináns teljesítményről nem beszélhetünk, hiszen ott lohol a nyomában a világbajnoki címvédő Tessa Worley. A szintén rutinos francia lány messze a legstabilabb volt idén, hiszen az összes óriás-műlesikló versenyen a legjobb hat között végzett. Ha nem ők, akkor Mikaela Shiffrin vagy Federica Brignone tudott győzni. Ennek megfelelően rajtuk kívül mindenki más sikere komoly meglepetésnek számítana. Rebensburg mellett szól, hogy az olimpiákra rendre nagyon jól tudja időzíteni a formáját, ám rettentő veszélyesek a kihívói, így csak a dobogóra merjük behúzni. 

  • Rebensburg érmet nyer óriás-műlesiklásban @ 1.40    

Ismét csak az ezüst jut a holland klasszisnak?

Meglepetést hozott a női gyorskorcsolyázók 3000 méteres versenye, ahol Carlijn Achtereekte személyében a legkevésbé esélyes holland győzött, kiénekelve Torino és Szocsi legjobbjának, Ireen Wüstnek, a szájából a sajtot. Wüst ugyan 1500-on is kiváló, hiszen Vancouverben ebben a számban szerezte meg az olimpiai aranyat, ugyanakkor Szocsiban, és az elmúlt két világbajnokságon is legyőzőre talált, szóval ezen a távon messze nem számít akkora favoritnak.

Sőt, a bukmékerek úgy vélik, hogy új bajnokot avatnak, akit Miho Tagakinak hívnak majd. A japán lány borzasztó tehetséges, már 15 évesen ott volt Vancouverben, ám komoly címet még nem tudott bezsebelni. Idén kétségkívül az egyik legmeggyőzőbb volt 1500-on, ám a hollandokat egyáltalán nem lesz könnyű maga mögött tartania. Wüst mellett Marrit Leenstrával is komolyan számolni kell, mint ahogyan az amerikai Heather Bergsmával is, aki a szám világbajnoki címvédője.

Nagyon komoly versenyre van kilátás, 5.00-ös oddson pedig képtelenek vagyunk otthagyni Wüstöt. Centikkel kapott ki a fő számában, ez pedig még motiváltabbá teheti.
Gyorskorcsolya - Női 1500m
hatharom.com
Wüst nyer
@5.00
Fogadási határidő: hétfő, 13:30