Pjongcsang 2018

15 éves tini nyakába kerülhet az arany - napi tippek a téli olimpiára

  • Cesc18

Pénteken négy számban hirdetnek bajnokot a pjongcsangi téli olimpián.

Holland vagy norvég győzelem?

Pénteken a férfi 1000 méteren az utolsó olyan egyéni gyorskorcsolya számra kerül sor, ahol még az óra ellen versenyeznek. Az első számú favorit az 1500-on diadalmaskodó Kjeld Nuis, azonban hiába a 2.00 alatti szorzója, az 500 méter olimpiai bajnoka, Havard Lorentzen személyében igen kemény kihívója lesz. Más irányból közelítik tehát meg ezt a távot, ám nem véletlenül a holland a favorit, tavaly ugyanis éppen ezen a pályán csinálta meg az 1500 - 1000 duplát a világbajnokságon. Nagyon közel áll hozzá ez a két és fél körös táv, hiszen a 2017-es vb-aranya mellett további négy alkalommal szerzett érmet 1000 méteren. A másik két hollandra, Kai Verbijre és Koen Werweijre is érdemes lesz odafigyelni, bár egyelőre mindketten csalódást keltően szerepeltek Pjongcsangban. 

  • Nuis nyer 1000 méteren @ 1.70    
  • H2H: Lorentzen-Verbij H @ 1.55

Ki bírja jobban idegekkel?

Egészen fantasztikus harc zajlik női műkorcsolyában az aranyéremért. Az elmúlt két világbajnokság győztese, az orosz Evgenia Medvedeva favoritként érkezett Pjongcsangba, ám a hihetetlenül tehetséges honfitársa, a mindössze 15 éves Alina Zagitova kiénekelheti a sajtot a szájából. Már a januári moszkvai Európa-bajnokságon körvonalazódott, hogy köztük dőlhet majd el az olimpiai arany, és a rövidprogram alapján nem is kellett csalódnunk bennük. Sőt, a vártnál is elképesztőbb teljesítményt nyújtottak, hiszen Medvedeva 81.61 pontos rekordját 15 perccel később Zagitova 82.92-vel adta át a múltnak. Mindketten őrült erős kűrre képesek, így innentől az dönt, hogy ki bírja el jobban a nyomást. Zagitova a csapatverseny alatt 158 pontos kűrt mutatott be, aminek megismétlésével jó eséllyel megszerezhetné az aranyérmet, de biztosra ezt sem lehet kijelenteni, miután Medvedeva az egyetlen női műkorcsolyázó, aki 240 feletti összpontszámot elért. 50-50, hogy melyikük lesz a befutó, így az érték 2.10-ért Medvedeva oldalán van. A bronzot a 22 éves Kaetlyn Osmond csípheti meg, aki tavaly ezüstérmes volt a világbajnokságon, két napja pedig 78.87 ponttal egy parádés rövidprogramot mutatott be. 

Női műkorcsolya
hatharom.com
Osmond dobogón végez
@1.45
Fogadási határidő: péntek, 02:00

Tóth Ivett is érdekelt lesz a kűrben, akiről a két orosz mellett a legtöbbet beszéltek, hiszen rövidprogramját az AC/DC egyik számára adta elő, ami igen bátor és egyedi választás volt. 53.22 pontot kapott rá, így bemutathatja a kűrjét is. Az állami irodában H2H-ben a finn Emmi Peltonennel teszik össze, aki magához képest szintén egy remek rövidprogramot adott elő. A januári moszkvai Eb-n Peltonen a 9., Ivett a 13. volt és akkor a finn egy top 10-es kűrt mutatott be. Úgy véljük reálisak a Tippmixpro szorzói és ismét Peltonen érhet el jobb eredményt. 

  • H2H: Tóth-Peltonen V @ 1.55