Átigazolás

Argentin válogatottal erősített a Valencia

Ötéves szerződést kötött a Porto argentin védőjével, Nicolás Otamendivel a Valencia. A spanyolok 12 millió eurót fizettek a portugáloknak.

A 25 éves középhátvéd a szezon végén csatlakozik a spanyol bajnokságban a középmezőnyben helyet foglaló Denevérekhez. A Valencia 12 millió eurót fizetett Otamendiért a Portónak, a dél-amerikai játékos megszerzése komoly fegyvertény, hiszen többek között a Manchester United, a Manchester City és a Monaco is érdeklődött iránta. Otamendi a Valenciánál olyan honfitársak nyomába léphet, mint Mario Kempes, Robert Ayala vagy Pablo Aimar.

"Azután, hogy olyan klubban játszom, mint a Porto - hatalmas és tekintélyes - megtiszteltetés, hogy csatlakozhatom a Valenciához" - mondta új klubja hivatalos honlapjának Otamendi. "A Valencia az egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező csapat, nemcsak Spanyolországban, hanem Európában is, nagyon boldog vagyok, hogy itt lesz karrierem következő állomása. Tudom, hogy az argentin játékosok fontos részét képezik a klub történelmében, ugyanazt a mezt viselni, mint Mario Kempes, Roberto Ayala vagy Pablo Aimar nagy felelősséggel jár, örömmel és izgalommal fogom tenni."

A Valencia általános sportigazgatója, Francisco Rufete szerint világklasszist igazoltak. "Nagyszerű csapatunk van és Otamendi segíthet majd nekünk, hogy a következő szezonban még jobbak legyünk, ő egy világklasszis tehetség. Otamendi érkezése minden Valencia-drukker számára jó hír".

Az idei szezonban meglehetősen szerény eredményeket szállító Valenciánál a télen jelentős változásokat hajtottak végre a keretet illetően, több játékost is kölcsönadtak, és jó páran érkeztek is, így próbálják meg a vezetők felrázni egy kicsit a társaságot. A Denevérek a múlt hétvégén óriási meglepetésre 3-2-es győzelmet arattak a Nou Campban a Barcelona vendégeként, Juan Antonio Pizzi legénysége a hétvégén a sereghajtó Betist fogadja a Mestallában.

now;87
[1506032] 2014-02-08 16:00:00 Valencia - Betisx;