Bajnokok Ligája

Vagyunk olyan hülyék, hogy a nap legegyértelműbb tippjét kontrázzuk? Hát persze!

  • varin
megosztom

Nagyon kemény és izgalmas 90 perc vár ránk ma este Amszterdamban. De reálisak az oddsok?

Rendkívül egyszerű a helyzet a Bajnokok Ligája H-csoportjában, noha első ránézésre kissé bonyolultnak tűnik. Az ugyanis alighanem vitán felül áll, hogy a Chelsea otthon legyőzi a tét nélkül játszó, pocsék szezont futó Lille csapatát, ezzel pedig kiharcolják a továbbjutást. Ekkor viszont az Ajax-Valencia meccs egy igazi ki-ki párharc lesz, ahol a győztes továbbjut, a vesztes kiesik. Öldöklő csata és lapzuhatag várható?

{"headTitle":"Ajax-Valencia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-10 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Ajax","odds":"1.65","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.56","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Valencia","odds":"4.89","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Nos, a Denevérek csak magukat okolhatják, hogy nem páholyból nézhetik már az utolsó fordulót, hiszen otthon a Chelsea ellen helyzetek tucatjait hagyták ki. Az ott elszalasztott két pont azt jelenti, nem csak nem jutottak tovább az ötödik fordulóban, de a legjobb 16-hoz nyerniük kell az Ajax otthonában, ami ugyan az angoloknak sikerült, de közel sem vehetjük igazán esélyes kimenetelnek.

A hangolás viszont egyértelműen a vendégeknél sikerült jobban, hiszen amíg Gameiróék városi rangadót nyertek a Levante ellen, addig az Ajax otthon zakózott 25-szörös oddson a Willem II ellen, amely találkozó vezéráldozattal is járt, megsérült ugyanis Quincy Promes, aki mostanság csak úgy ontotta magából a gólokat.

"Nagyon idegesek és csalódottak voltunk, de ezen most túl kell lendülnünk, mert kizárólag a keddi meccs az, ami számít. Tudjuk, hogy milyen eredmények kedvezőek a számunkra, de hazai pályán csak a saját játékunkat játszhatjuk, vagyis győzelemre kell törekednünk" - utalt arra Erik Ten Hag, hogy már egy döntetlen is elegendő lehet a csapatnak.

Csatlakozz a közösséghez!

Az öt BL-meccsen négyszer is betaláló Promes mellett David Neres (4/0) sem játszhat, de akadnak problémái a túloldalon Celades sporttársnak is. Sőt! A mind az öt meccset végigvédő Cilessen helyén az idén szinte csak kupatalálkozókat kapó Doménech lesz a kapus, ami mindenképpen komoly érvágást jelent. De a fontosabb láncszemek közül hiányozhat a szintén minden BL-találkozón pályára lépő Lee Kang-In (5/0), az eltiltott Ezequiel Garay (5/0), a rutinos Kondogbia (3/1) vagy éppen az idén nagyon jó formában lévő Cserisev (4/1).

Mindezeket látva igen vegyes összeállítású és taktikájú csapatokat láthatunk majd, sok kérdőjellel. Az előzetes tervek szerint az Ajax a 4-2-3-1-et választja majd, ahol Huntelaar lesz az ék, míg a túloldalon a 4-5-1-ben Gameiro felelhet a gólokért.

Igazi ki-ki meccs tehát, az odavágón is kilenc lap volt és talán most is kőkemény meccsre számíthatunk. De akkor miért mondjuk mégis, hogy kontrázzuk a lapokat?

A válasz egyszerű és úgy hívják, Clément Turpin. A 90 perc dirigálását ugyanis arra a francia sípmesterre bízták, aki híresen kevés lapot ad. Ugyan akad februárból egy Sporting-Villarreal meccse, ahol megszaladt, viszont azóta idén hat meccsen összesen 17 lapot osztott ki, amely 3-as átlag alatt van.

Ha Turpin utolsó 22 európai kupameccsét vizsgáljuk, az under 5-ös tipp csupán kétszer(!) bukott volna.

Mindezek fényében mi úgy látjuk jónak, ha kontrázzuk a teljesen egyértelmű tippet, hiszen az 5-ös határ rendkívül magas és nem gondoljuk, hogy ha mondjuk egy olasz spori vezetné a meccset, akkor 7 lenne a line, ekképpen úgy véljük, a sípmester személyét nem számították bele kellően ebbe a határba.

{"headTitle":"Ajax-Valencia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-10 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"5 lap alatt","odds":"2.17","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3170213] 2019-12-10 21:00:00 Ajax - Valenciax;
megosztom