La Liga

Ernesto Valverdével beindult a Valencia

Rosszul kezdte a bajnokságot, ám az edzőváltás segített. A Valencia Ernesto Valverde irányításával immár az élmezőnyt szorongatja a spanyol labdarúgó-bajnokságban.

Valverde

Mauricio Pellegrinót december 3-án, a Real Sociedad elleni 5-2-s vereség után menesztették és Ernesto Valverdét nevezték ki utódjának. A váltás a vezetőket igazolta, a Valencia azóta öt bajnoki meccset játszott, négyszer győzött és csupán egy vereséget szenvedett. A Denevérek az elmúlt három idényben bronzérmesek voltak a bajnokságban, most pedig a hetedik helyen állnak, mindössze hét pont a hátrányuk a harmadik helyezett Real Madrid mögött. A Valencia a Spanyol Király Kupa nyolcaddöntőjében kiejtette az Osasunát, majd a negyeddöntő első meccsén 2-0-ra kikapott a Real Madrid otthonában.

"Remek állapotban van a csapat - mondta a Marcának Ernesto Valverde. - A Real Madrid elleni kupameccsen játékvezetői tévedések sújtottak minket, de az is igaz, hogy kevés helyzetet alakítottunk ki. Kedvezőtlen helyzetből, kétgólos hátrányból folytatjuk, de még így is van esélyünk."