Bajnokok Ligája

Ioan Andone elégedett volt a kolozsvári hősökkel az isztambuli esőben

A Bajnokok Ligája H csoportjában a CFR Cluj 1-1 arányú döntetlent ért el a török Galatasaray együttese ellen az isztambuli felhőszakadásban.

Az összecsapáson Nonkeu öngóljával Vass Ádám együttese jutott előnyhöz, a 28. percben azonban Aguierregarayt kiállították. A vendégek emberhátrányban fejezték be a találkozót, a Galatasaray ráadásul a hajrában kiegyenlített.

Ennek ellenére a CFR vezetőedzője, Ioan Andone nem volt elégedetlen a lefújást követően. "Még nem beszélhetünk a továbbjutásról, mert három meccs hátravan" - hűtötte le a kedélyeket Andone. "A fiúk ma fantasztikusak voltak, ilyen időjárási körülmények között, melyet ritkán tapasztaltam, csak egyféleképpen játszhattunk: minél gyorsabban előre, hogy ne a mi térfelünkön folyjon a játék. Okosan játszottunk, megnyerhettük volna a meccset, de így is kifizetődött minden erőfeszítésünk. A játékosaim hősök, minden eszközt megragadtak, hogy legyőzzenek egy erősebb ellenfelet. Elégedett vagyok az eredménnyel, s semmi szükség nincs a csapatnál lévő jövőmről spekulálni" - tette hozzá a szakvezető.

Óriási esőzés volt Isztambulban

"Az időjárás nehézzé tette a dolgunkat, különösen azért, mert sokáig tíz emberrel játszottunk, de teljes létszámban is kihívás lett volna" - nyilatkozta a Cluj kapusa, Felgueiras, aki 1-0-ás vezetésnél kivédte Felipe Melo büntetőjét. "Ennek ellenére összeszedtük magunkat, s az egy pont, melyet megszereztünk, igen fontos lehet a továbbiakban. A körülmények tudatában elégedettek lehetünk a döntetlennel, de minden mérkőzést győzelmi céllal kezdünk. Nem hinném, hogy a nagy özönvíz akármelyik csapat számára kedvezett volna, mert mindkét együttes a szárazabb időjárást szereti, de mi mást tehettünk volna mint alkalmazkodni hozzá" -elmélkedett a portugál hálóőr.

A Galatasaray szakvezetője, Fatih Terim szerint roppant nehéz dolguk volt. "Nem számít, hogy az ellenfél hogyan talált be, a tény, hogy megtették" - nyilatkozta Terim. "Nem szeretnék kifogásokat keresni az öngól miatt. Azt követően nagyon kellett hajtani, hogy visszataláljunk a meccsbe, hosszú labdákkal kellett próbálkozni, ami ellen könnyű védekezni. A CFR ezt kifejezetten jól oldotta meg, annak ellenére, hogy tíz emberrel játszott. A hazai pályán elhullajtott pontokat idegenben kell bepótolnunk. Ezen a meccsen bepánikoltunk" - így a török szakember.

A CFR, melyben Vass Ádám sérülése miatt nem játszott, jelenleg négy ponttal a továbbjutást érő második helyen áll a csoportban, a Galatasaray egy egységgel a negyedik.  

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/bajnokok-ligaja-h-csoport-2012-2013/1322537