Bajnokok Ligája

Icardiék meglephetik a rekordokat halmozó Bayernt

A Galatasaray remekül rajtolt az idei BL-ben és a Man Unied elleni diadal után várhatóan kedden sem fog megremegni.

A 2023/24-es Bajnokok Ligája csoportkörének már a harmadik fordulója kerül megrendezésre a héten. Kedden és szerdán mind a 32 együttes kifut majd a pályára, a következő, novemberi körben pedig a mostani párosítások visszavágójára kerül majd sor. Na, de ne szaladjunk ennyire előre, kedden már a korai, 18:45-ös idősávban is egy rendkívül pikáns összecsapás lesz terítéken, amelyen a Bayern München a Galatasaray vendégeként lép majd pályára.

A törökök remekül rajtoltak az idei BL-ben, hiszen két meccsen négy pontot szedtek eddig össze. Legutóbb négy éve indultak az elit sorozatban, akkor viszont csak két pontot gereblyéztek össze a csoportban és csak egyetlen lőtt gól állt a nevük mellett. Ehhez képest ez hatalmas előrelépés, pláne, hogy legutóbb a Manchester United vendégeként nyertek parádés módon 3-2-re. Úgy kellett az, mint egy falat kenyér, hiszen egy 12 meccses nyeretlenségi szériát szakított meg számukra a BL-ben.

A Bayern pont ellenkező utat jár be, hiszen emberemlékezet óta nem kapott ki a BL-csoportkörben. Müllerék kedden szeretnék meghosszabbítani rekordjukat, a csapat ugyanis sorozatban 36 veretlen meccsnél (33 győzelem, három döntetlen) és zsinórban 15 (!) megnyert összecsapásnál jár a csoportkörben.

Szinte hihetetlen, de legutóbb 2017 szeptemberében maradt pont nélkül az elit sorozat ezen szakaszában, továbbá az utóbbi 18 idegenbeli összecsapás egyikén sem hasalt el. Persze minden sorozat megszakad egyszer, legutóbb Koppenhágában is nagyon megszenvedtek a sikerért, ahogy Isztambulban is pokoli 90 perc várhat a Tuchel-legénységre.

A törököknél vannak játékosok, akik jól ismerik a Bayernt, hiszen Angelino és Demirbay is éveket húzott le a Bundesligában. A csapatban jelenleg nincsenek sérültek, így várhatóan ugyanaz a 11 fog pályára lépni, amely a Besiktast legyűrte 2-1-re a hétvégén. A vendégeknél ugyan többen kényszerpihenőn vannak, de sok változtatás nem indokolt Tuchelnek sem, Goretzka helyén viszont várhatóan Laimer kezd majd.

 

Mire érdemes fogadni?

Ugyan a Gala legutóbb 2018-ban nyert hazai pályán a BL-ben - azóta három döntetlen, három vereség a mérleg - , de kedden akár meg is törhet ez a rossz széria. A csapat remek formában van és önbizalommal teli érkezhet a meccsre, mi pedig nem is merjük kivenni a kecsegtetőnek tűnő "V"-t, amire még 1.50-szerest sem fizetnek a bukik. A müncheniek ugyan sorra szerzik a győzelmeket, de talán még mindig nem annyira olajozott a teljesítmény, mint az várható lenne, ez pedig egy igen kellemetlen túrának ígérkezik és ne feledkezzünk meg a fanatikus, világhírű török szurkolók fülsiketítő szurkolásáról sem.

Ezúttal két magasabb szorzóval szemezgetünk - egyrészt, hogy a második félidőben mindkét fél betalál. Az első játékrész számításaink szerint óvatosabban alakul, viszont bármelyik fél kerül majd hátrányba, kinyílhatnak a védelmek és akár komoly adok-kapok is alakulhat a meccs későbbi szakaszában. A másik ötletünk, hogy Tel szerzi az utolsó gólt a meccsen. A Bayern tinisztárja ezt a fogadást a United és a Koppenhága elleni BL-meccsen is lehozta, Tuchel pedig ezúttal is csodacsereként vetheti be a hajrában. A képességeit aligha kell bemutatni a 18 éves francia csatárnak, akire egy kis aprót dobhatunk ezen a kecsegtető oddson.


✅ Tipp #1: Mindkét csapat lő gólt a második félidőben @2.71

Tipp #2: Tel szerzi az utolsó gólt @5.33

Fogadási határidő: október 24. 18:45