Török foci

Mi másra fogadnánk egy Besiktas - Galatasarayon?

  • mr.blonde

Nem áll túl jól a két isztambuli gigász szénája a bajnokságban, de aki itt nyerni tud, az felkúszhat a dobogóra.

Hihetetlen rangadódömpingnek lehettünk szem- és fültanúi a mögöttünk hagyott hétvégén, ám a felhozatalnak még nincs vége, hiszen Törökországban hétfőre is maradt egy csúcsmeccs, méghozzá a Besiktas - Galatasaray rangadó. 

A két isztambuli óriás egyaránt látott már szebb napokat is a fennállása során, de ezzel együtt is a bajnoki cím két nagy esélyeséről van szó, tehát a hétfői mérkőzésnek meglesz a szokásos pikantériája és feszültsége. 

9 mérkőzés után mind a két csapat 17-17 ponttal áll a tabellán, azonban egy esetleges győzelemmel a harmadik helyre is felkúszhatnak a tabellán, ahonnan már csak négy pont lenne a hátrány a listavezető Trabzonspor mögött. 

3654963

A hét közepén mindkét csapatnak nemzetközi kupameccse volt, a Besiktasnak a BL-ben, a Galatának az EL-ben. A Besiktas csúnya pofonba szaladt bele a Sporting ellenében, a Galata viszont nagyon értékes három pontot gyűjtött be Moszkvában a Lokomotiv otthonában. 

A hétfői rangadóra a hazaiaknál a régebb óta maródi Hutchinson, Topal, N'Koudou trió, míg a vendég oldalon Arda Turan és Boey a biztos kimaradó. Ezzel együtt - tekintve a mérkőzés rangját - biztosak lehetünk benne, hogy a lehető legjobb kezdőikkel állnak majd fel a csapatok. 

Mire érdemes fogadni? 

Ha isztambuli rangadó, akkor első blikkre a büntetőlapok ugranak be a fogadók többségének eszébe, ami természetesen nem véletlen. Kisebbfajta háborúnak nevezhetjük ezeket a meccseket, amelyek a pályán (is) gyakran csontzenébe fulladnak. Erre a meccsre egy +/-5,5-ös határt húztak meg a bukmékerek a lapokra, ugyanakkor nem árt figyelni a játékvezető személyére is. A meccset ugyanis a török ligában 1,8 sárga/meccs átlaggal dirigáló Firat Aydinus vezeti majd, aki ez lesz az első komoly derbije az elmúlt években, bár már 48 évesen nem tartozik a rutintalan sporik közé. Hogy mennyire tudja kezében tartani a gyeplőt, az majd kiderül, mindenesetre rá jellemző, hogy nem akar főszereplővé válni, ugyanakkor ha arról van szó, akkor képes szétszórni lapokkal a találkozót. 

Tekintve a mérkőzés tétjére és a várható hangulatra, szerintünk ez egy nehéz 90 perc lesz a sprinak, így óvatosan azért beleállnánk a lapok piacába. Aydinusra elég jellemző, hogy a mérkőzés kései szakaszában fegyelmezget, így a hajrában kiosztott lap tetszetős tippnek tűnik, egy magasabb szorzóért pedig egy kockázatosabb választást is kinéztünk magunknak, aminek értelmében a Galata nem kap két sárgával kevesebbet, mint a Besiktas és az össztermés 5 felett lesz majd. 

{"headTitle":"Besiktas - Galatasaray ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-10-25 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Galatasaray +1,5 + összes sárga lap 4,5 felett ","odds":"2.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Utolsó sárga lap a 86 és 90 perc között - Igen","odds":"1.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3654963] 2021-10-25 19:00:00 Besiktas - Galatasarayx;