Bajnokok Ligája

Ennyit fizet a Man United csodával felérő BL-továbbjutása

A győzelem a minimum elvárás a Ten Hag-csapatnak, amelynek az égiek segítségére is szüksége lesz a legjobb 16-hoz.

Az utolsó, mindent eldöntő csoportkörre fordulva a Napoli, Galatasaray, Milan, Shakhtar, PSG és a Man United sem biztosította még helyét a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában. A hatodik fordulóban tehát rengeteg izgalom vár még ránk, most pedig az A-jelű négyest vizsgáljuk meg kicsit jobban, pontosabban a Forbes alapján a világ második legértékesebb foci klubjának, azaz a Manchester Unitednek a továbbjutási esélyeit.
 


Először is vessünk egy pillantást a tabellára, amelyen továbbra is az utolsó helyen szerénykednek a Vörös Ördögök. Hiába volt a csoportkör indulása előtt komoly favorit a továbblépésre a patinás angol csapat, a pofonok sorra jöttek, ezáltal öt meccsen mindössze négy egységet sikerült összekaparni. Ehhez képest örülhetnek, hogy még él a továbbjutási esély, bár a bukik számai alapján erre azért nincs túl sok esély. Jelenleg a garantáltan csoportelsőként végző Bayern mellett a Koppenhágának van jobb esélye a legjobb 16-ra, a dánokra 1.80, míg a törökökre 2.40-szeres szorzót kapunk.

A Ten Hag-legénységnek kisebb csodára lenne szüksége, bár ehhez képest "csak" 9-szeres pénz érne az egyenes kieséses szakaszba lépés.

A képlet viszonylag egyszerű, az Old Traffordon nyerni kell a Unitednek, míg a Koppenhága-Galata meccsnek döntetlennel kell végződnie - ezzel a forgatókönyvvel biztosan tovább megy a manchesteri gárda.

A Köbenhavn helyzete azért lényegesen kellemesebb, hiszen amennyiben hazai pályán győzni tud az utolsó találkozón, garantáltan második lesz, de akkor is, ha remizik, a United pedig nem bír a Bayernnel. Persze a Galatát is hiba lenne leírni, amely történelmének legnagyobb sikerét pont Dániában érte el. A koppenhágai stadion adott otthon ugyanis a 2000-es UEFA Kupa-döntőnek, ahol a törökök az Arsenalt verték büntetőpárbajban.

 


Visszatérve a United-Bayern csúcsmeccsre, az izgalmak tehát a tetőfokára hágnak az álmok színházában, a tét pedig méltó a két nagy rivális történelméhez. Biztosan sokaknak rémlik még a legendássá vált, 1999-es BL-döntő, amelyen a Sir Alex Ferguson-legénység az utolsó pillanatokban fordított és hódította el a trófeát. Az utóbbi években viszont jelentősen visszaesett a csapat teljesítménye, amelyet látszólag Ten Hag sem tudott megmenteni.

Érdekesség, hogy a hétvégi, Bournemouth elleni 3-0-s hazai bajnoki vereség azt jelenti, hogy a Ferguson óta eltelt 10 évben már annyiszor kaptak ki az Old Traffordon, mint a mester 26 éves munkássága alatt!

Az előjelek tehát nem túl jók és akkor még nem beszéltünk a Bayern 39 meccses (!) veretlenségi sorozatáról a BL-csoportkörben. Igaz, a németek is méretes zakóba futottak a hétvégén, de a további elemzést meghagyjuk a keddi előzetes anyagunkra.
 


✅ Bajnokok Ligája csoportkör - A-csoport top 2-ben végez
 

Köbenhavn @1.80

Galatasaray @2.40

Manchester United @9.00
 

Fogadási határidő: december 12. 21:00