Ligue 1

Biztató, ahogyan felálltunk a padlóról a BL-pofon után - Rudi Garcia

A Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, a fehérorosz BATE Boriszovtól elszenvedett 3-1-es hazai vereség után 1-1-es döntetlent ért el a Lille OSC az Olympique Lyon ellen. Rudi Garcia csapata a Ligue 1 hatodik fordulójában vasárnap este rendezett találkozón gyorsan vezetést szerzett, de Lisandro López bombagóljának köszönhetően az OL egy pontot elrabolt a Grand Stade-ból.

"Ezen az estén láthattuk, mi a különbség egy olyan csapat között, amelynek fogja a kezét Fortuna, és amelyiknek nem" - mondta elkeseredetten Rudi Garcia a lefújást követően. "Nagyon csalódott vagyok, mert a játékosaim minden megtettek a Lyon elleni találkozón. Kidolgoztunk egy stratégiát, amely ült is, sikerült veszély okoznunk az ellenfél kapuja előtt. Sajnos tudtuk, hogy ha nem tudjuk megszerezni a második gólt, akkor kockáztatjuk azt, hogy a riválisunk egyenlít. Különösen olyan tehetséges labdarúgóval a fedélzeten, mint Lisandro López."

Itt még minden rendben volt, Nolan Roux-t (jobbra) ünneplik a társak - Fotó: LOSC.fr

A BATE Boriszov elleni BL-kudarc után a szakember egyfajta ultimátumot kapott a LOSC vezetőitől, ám a jelek szerint egyelőre még él a bizalom a 48 esztendős tréner iránt.

"Szereztünk egy pontot, az pedig még inkább biztató, ahogyan a fiúk felálltak a padlóról a szerdai pofon után" - próbált pozitívumokat találni Rudi Garcia. "Megmutattuk, hogy dacból és büszkeségből is képesek vagyunk küzdeni és elkötelezetten harcolni a sikerért. Úgy döntöttem, hogy gyors labdaérintésekkel, gyors mozgással operálunk az OL ellen. Sajnos az utolsó passzoknál hibáztunk vagy nem tudtunk góllal befejezni az akcióinkat. Összességében a játékunk biztató a jövőre nézve."

"Tudjuk, hogy a sérült Marvin Martin és Frank Béria, valamint az eltiltott Salomon Kalou nélkül nem tudjuk valódi képességünk száz százalékát nyújtani" - folytatta a vezetőedő. "Ryan Mendesnek is voltak kisebb problémái, ezért nem tudta végigjátszani a mérkőzést. Szükségünk van a jelenleg maródi játékosokra ahhoz, hogy hosszú távon sikeresek lehessünk és magas szinten futballozzunk. A védelmünk szilárdan állt a lábán, alig-alig engedtük kibontakozni ellenfelünket a kapunk előterében."

Dimitri Payet beadása és Mendes rosszul eltalált lövése után Nolan Roux révén már a hetedik percben vezetést szerzett a Lille, a gólszerző ezért is volt különösen bosszús az összecsapás végén.

"Szégyen, hogy az utolsó percekben elveszítettünk két pontot, különösen úgy, hogy az első félidőben remekül játszottunk"- mondta Roux, aki első gólját szerezte a Ligue 1 idei kiírásában. "A folytatásban még volt lehetőségünk, hogy megszerezzük a második gólt, de elpuskáztuk ezeket. Ilyen helyzetben elég egy zseninek a villanása, lásd Lisandro gólját, akinek a távoli bomba az egyik specialitása. Bosszantó, mert egyébként jól védekeztünk. Tovább kell dolgoznunk, ez a kulcsszó."

Munka, munka és munka, egyelőre Rudi Garcia vezetésével. Hogy Michel Seydoux elnöke türelme meddig tart, nem tudni, mindenesetre ha pénteken, a gyengélkedő Rennes otthonában sem szerez három pontot a Lille, a tréner alighanem új munkahely után nézhet...

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/ligue-1-2012-2013/1216870