Sportfogadás

Oddscsökkenés várható?! Ezek lesznek a hétvége élet-halál meccsei

Hamarosan véget ér az európai klubszezon, de a hétvégén még négy topligában az utolsó fordulót rendezik. A kiesés elkerüléséért még rengeteg csapat harcol, összegyűjtöttük, melyik meccsekre lesz érdemes figyelni.

Spanyolország 

A La Ligában már korábban eldőlt, hogy a Real Madrid lett a bajnok, a hétvégén pedig az is kiderült, hogy a Barcelona lesz az ezüstérmes. A 3-4-5-6. helyek viszont 'kiadóak', elképzelhető még átrendeződés, de a sorsolás szeszélye úgy hozta, hogy az érintett csapatokra kemény rangadók várnak, így fogadóként talán érdekesebb a kiesés ellen vívott csata. 

Az már biztos, hogy a Levante és az Alaves búcsúzik az élvonaltól, utóbbi éppen a hétvégén vesztette el az esélyét, miután 3-1-re kikapott a már múlt héten kiesett Levante otthonában. 

A maradék harmadik kieső helyért a Cadiz és a Mallorca csatázik, a két csapat azonos pontszámmal várja az utolsó fordulót, amit jobb egymás elleni eredménye miatt a Mallorca várhat bent maradást érő pozícióból. 

3629464

A hétvégén a Real Madrid ellen remiző Cadiz az Alaves otthonába vizitál, vagyis elvileg egy olyan csapat ellen játszik, amelyik már nem érdekelt a sorozatban. A hazai pálya bekavarhat azért, hiszen ilyen esetben illik győzelemmel búcsúzni a szurkolóktól, szóval az Alaves akár még oda is teheti magát, de ezzel együtt sem kérdés, hogy a Cadiz ezerszer jobban fog harapni. 

A szemfüles fogadók nagyon komoly oddsokat is elcsíphettek még múlt héten ebben a párosításban, viszont hétfőn már korrekt számokat lehet találni a fogadóirodáknál a Cadiz sikerére, hiszen piaci átlagban 1.75 környékén fizet a kettes. 

A Mallorca szintén idegenben játszik majd, méghozzá az Osasuna ellen. A pamplonaiaknak már tökmindegy a mérkőzés, a 9-11. között zárják az idényt, a Mallorcának viszont legalább annyi pontot kell szereznie, mint a Cadiznak az Alaves otthonában. 

3629467

 

Franciaország

A franciáknál is hetekkel korábban eldőlt, hogy a PSG visszaszerezte a bajnoki címet, de a dobogó másik két helye még nyitott. A tét a BL főtáblája, hiszen a 3. helyezettnek majd selejteznie kell. Sokáig fixnek tűnt, hogy a Marseille lesz a 2., de a déliek hibázgattak a véghajrában, így a Monaco egy szenzációs meneteléssel beelőzte őket. Az utolsó körben a hercegségbeliek a Lens otthonába látogatnak, az OM pedig a Strasbourgot fogadja majd. Jelenleg a Monaco 4 góllal jobb, mint az OM, vagyis ha nyer, meglesz a 2. helye, kivéve, ha az OM legalább 5-6 góllal le nem győzi a Strasbourgot. 

Talán ennél is izgalmasabb a helyzet az alsó házban, ahol a Bordeaux rettenetes gólkülönbségének köszönhetően gyakorlatilag kiesett a hétvégén. A St. Étienne és a Metz 31-31 ponttal áll a tabella alján, viszont a 18. hely nem automata kiesést, hanem osztályozót ér. A Metz jobb gólkülönbsége miatt osztályozós helyen áll, viszont hétvégén a PSG otthonába látogat, ami komoly sanszot adhat a St. Étienne-nek. 

3626203

Ha a szentek nyerni tudnak a Nantes vendégeként, akkor jó esélyük van az osztályozóra, hiszen a PSG azért odahaza nem valószínű, hogy kikapna a Metztől, bár ez is benne lehet a pakliban. A St. Étienne egyébként pocsék formába van, viszont a Nantes-nak semmilyen komoly motivációja nem maradt, így a 2.60-es szorzó a vendéggyőzelemre, meglehetősen csábító. 

 

Olaszország 

Az olaszoknál van még a legtöbb nyitott kérdés, hiszen az utolsó körben dől el a bajnoki cím sorsa és az is, hogy melyik csapat csatlakozik a Venezia-Genoa duóhoz és búcsúzik a Serie A-től. 

A Salernitana csapata jelenleg 2 pont fórral vezet a Cagliari előtt, viszont azonos pontszám esetén rosszabb gólkülönbsége - az egymás elleni eredmények egálja miatt -  miatt alulmaradna a szárdokkal szemben. A Salernitana az Udinesét fogadja majd hazai pályán, a győzelmére pedig 1.70 alatti oddsokon fogadhatunk, de valószínű ez a hétvégére 1.50 alá fog beesni. 

3657378

Valószínű, hogy a Salernitana számára kell is majd a győzelem, hiszen a Cagliari a csontutolsó Venezia otthonába látogat. Bár a velenceiek az elmúlt két körben 4 pontot szereztek és hétvégén remiztek a Roma otthonában, a Cagliari az életéért küzd majd, így azért jó esély van a kettes kimenetelre, amire szintén 1,70 körüli szorzón lehet fogadásokat kötni. Még...

3657382