Francia foci

Messi csak árt a PSG-nek? - hihetetlen mélységben a sztárklub

  • varin

A párizsi csapatnak a triplázás elúszott, szégyenszemre hazai pályán búcsúzott a kupától.

Újabb, a szezonban immáron sokadik pofonját szenvedte el hétfő este a PSG, amely kiesett a Francia Kupából, éppen a klub kölcsönkapusának, Marcin Bulkának köszönhetően. A többek közt Messit, Icardit és Mbappét is pályára küldő sztárcsapat 90 perc alatt kétszer találta el az ellenfél kapuját, s végül büntetőkkel alulmaradt a bajnokságban is remekül teljesítő Nice ellen. Messi tehát újabb lemondhat a párizsi triplázásról, ami pedig ennél is nagyobb baj, az az, hogy látszólag az argentin játékos csak kárára van a csapatnak.

A párizsi klub idén összesen 31 tétmérkőzést játszott, amelyből 21-et megnyert, 10-et pedig nem. Messi a 31 meccsből 18-on lépett pályára, amelyből mindössze 10-szer hagyta el győztesen a pályát a fővárosi gárda, amely lényegesen rosszabb statisztika, mint a Bolha nélkül.

A PSG statisztikái a 2021/22-es szezonban
  Lejátszott meccsek Megnyert meccsek Nem megnyert meccsek Gólkülönbség
Messivel 18 10 8 31-14
Messi nélkül 13 11 2 35-12

Noha a helyzetet valamelyest árnyalja, hogy az argentin csillag a hatból öt BL-mérkőzésen pályára lépett, a két, összesen 7-0-s gólkülönbséggel végződő kupameccsen viszont nem, a párizsi klub így is igen nagy botlásokat szenvedett el a különböző sorozatokban, amikor Leo is a pályán volt.

Az már most látszik, hogy az arab tulajdonosok víziója, amely egy verhetetlen szuperklubról szól, nem fog megvalósulni. A csapat folyamatosan problémákkal küzd, semmi egység nincs, a sztárok pedig képtelenek önmagukat a csapatérdek alá helyezni. Neymar folyamatosan sérült, Messi inkább a Barcelona-játékosokkal parolázik, Mbappé minden percben Madridba igazolna, Sergio Ramos még alig játszott, Donnarumma elvágyódik, Mauricio Pochettinónak pedig valószínűleg semmi tekintélye a sztárok között.

A legnagyobb égések, amikor Messi a pályán volt
Sorozat Ellenfél Végeredmény Kimenetel szorzója
Bajnokok Ligája @Brugge 1-1 @6.20
Ligue 1 @Rennes 0-2 @6.69
Ligue 1 @Marseille 0-0 @4.59
Ligue 1 Nice 0-0 @5.13
Ligue 1 @Lens 1-1 @4.19
Ligue 1 @Lorient 1-1 @4.47
Kupa Nice 0-0 @4.51

Hétvégén ráadásul igen nehéz rangadó elé néz a PSG, hiszen a bajnoki címvédő Lille otthonába látogat, amely bár kétségtelenül messze van a tavalyi sikerektől, hazai pályán augusztus közepe óta nem szenvedett vereséget. A kérdés, hogy az újabb kudarc és a közelgő BL-csata ezúttal milyen hatással lesz a párizsiakra és hogy Messi képes lesz-e már valami értékelhetőt letenni az asztalra a bajnokságban is.

3626046