Abu-Dzabi Nagydíj

Csak találgatnak Vettel defektjének az okáról

Nem tudták megállapítani a Pirelli szakemberei, hogy miért kapott defektet a Red Bull pilótája a hétvégi Abu-Dzabi Nagydíj első körében.

Vettel defektje - Fotó: AFP

Jól indult a rajtnál a Red Bull világbajnok német versenyzője az első rajtkockából az Abu-Dzabi Nagydíjon. Az első kanyart azonban túl szélesen vette, és ráment a rázókövekre, ekkor a jobb hátsó kereke defektet kapott, így megpördült, és a második kanyarban kicsúszott. Ezt követően még visszament a boxba, de idén először, nem tudta befejezni a futamot.

A Pirelli motorsport igazgatója, Paul Hembery szerint komoly vizsgálatokra lesz szükség, hogy meg tudják állapítani, pontosan mi okozta a hibát.

"Mindig gondot jelent, ha darabokban kapod meg a gumikat, soha nincs garantálva, hogy pontos választ kapsz a kérdéseidre. Nálunk van a sérült hátsó, az oldalfalak és az abroncs is, most a Red Bullal közösen próbáljuk kitalálni, hogy mi történt. Tudjuk, hogy defektet kapott, és az ilyen gyors defekteket általában valamilyen szemét okozza. De sok más tényezőt is figyelembe kell vennünk, hiszen számtalan dolog hatással van a kerekekre, például a gumiszett, amivel Vettel rajtolt, már használt volt, így több hibalehetőséget kizárhatunk. Elmentünk Sebbel és megnéztük a rázókövet és a csatornát is. Ez egy csodálatos pálya és semmi sem volt, ami egy ilyen hibát kiválthatott volna” - mondta Paul Hembery.