Forma-1

Erős kombival támadunk - tippek a Kanadai Nagydíjra

Az időmérőn gyengén muzsikáló Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne ellen fogadunk a futamon.

Az idény hetedik Forma-1-es futamán Montreal látja vendégül a száguldó cirkuszt, a hétvégén a az 51. Kanadai Nagydíjra kerül sor. Legendás helyszín, melyhez legendás versenyek kötődnek. Semmihez sem hasonlítható vonalvezetés, hosszú egyenesek és pokoli féktávok. Montrealban találjuk a bajnokok falát is, amely nem véletlenül kapta ezt a nevet, számtalan klasszis pilóta törte már össze a célegyenes ráfordítóban az autóját. 

Vettel favoritként várja a futamot. - Fotó: F1

Michael Schumacher a hét győzelmével a kanadai rekorder, ám Lewis Hamilton a tavalyi hatodik sikerével már ott liheg a német legenda nyakában. 

Nem lesz azonban egyszerű dolga ezen a futamon egalizálni az eredményt a brit világbajnoknak, ugyanis a szombati időmérőn csak a negyedik rajtkockát szerezte meg. Kikapott Sebastian Vetteltől, Max Verstappentől és még csapattársától, Valtteri Bottastól is. Közülük egyébként az ámokfutó holland lesz érdekes a rajtnál, ugyanis eggyel lágyabb keverékű gumival startol majd, mint riválisai. Természetesen a verseny a pole-ból induló Vettelnek áll, de azért ezen a pályán nem olyan egyszerű a matek, mint két hete Monte Carlóban, mivel ez egy sokkal többesélyes csatának ígérkezik.

Ki nyeri a Kanadai Nagydíjat?
   
Sebastian Vettel 1.72
Lewis Hamilton 4.40
Max Verstappen 6.50
Veltteri Bottas 6.75
Daniel Ricciardo 25.00

A topcsapatok mögött a két Renualt és a két Force India volt a leggyorsabb. Mindkét csapat esetében benne van a dupla pontszerzés, de azért Kevin Magnussen a Haasszal veszélyes lehet rájuk és Brendon Hartleyt vagy Charles Leclercet sem szabad leírni.

A két McLaren a várakozásoknak megfelelően pocsékul muzsikált az időmérőn, Fernando Alonso a 14., míg Stoffel Vandoorne a 15. helyet tudta megcsípni. A gyenge végsebességük miatt nyugodt szívvel fogadunk ellenük a futamban. Alonsót a 8. helyről induló Esteban Oconnal, míg Vandoorne-t a 7. rajtkockából startoló Nico Hülkenberggel teszik össze. Erőből esélytelen a két McLaren, a tipp csak akkor mehet el, ha valami balszerencse éri Ocont vagy Hülkenberget.

hatharom.com
Esteban Ocon-Stoffel Vandoorne Ocon
Fernando Alonso-Nico Hülkenberg Hülkenberg
@1.82
Fogadási határidő: 20:10

A játékban való részvételhez kattints a képre.