Forma-1

Ne habozzunk tovább, talán az utolsó esély, hogy behúzzuk ilyen oddson Vettelt és a Ferrarit

Féltávnál Sebastian Vettel vezeti a vb-t, a konstruktőri versenyben pedig a Ferrari áll az élen, a fogadóirodáknál azonban mégis Lewis Hamilton és a Mercedes a favorit.

Féltávnál járunk a 2018-as Forma-1-es szezonban, és a június végi, július eleji három futamos roham után kéthetes nyári pihenőre vonultak a csapatok. Itt az ideje, hogy újra esélyt latolgassunk, hiszen most már 10 futammal okosabbak vagyunk, mint a márciusi Ausztrál Nagydíj előtt.

Így áll a bajnokság 10 futamot követően. - Fotó: Twitter/F1

Egyértelműen kijelenthető például, hogy idénre eltűnt a Mercedes dominanciája.

Ezt egyrészről jól mutatja, hogy féltávnál Sebastian Vettel vezeti a bajnokságot, másrészről a konstruktőri versenyben is a Ferrari áll az élen. Továbbá a Mercedesnek olyan pályákon is megszakadt a győzelmi sorozata, ahol az elmúlt években nem találtak rajta fogást. Persze így sem lehet azt mondani, hogy gyenge lenne az "ezüstnyíl", de az biztos, hogy a hybrid korszakban ennyire még soha nem volt sebezhető. 

A Ferrari idén sokkal összeszedettebb, mint a Mercedes, a német istállónál időnként elég kérdéses döntéseket hoztak és talán Lewis Hamilton sem olyan éles, mint az elmúlt években. Vettel viszont érzi a vérszagot és nagyon motiváltan, nagyon profin teszi a dolgát.

Korábban írtunk arról, hogy az ex-ferraris Ross Brawn szerint kétség sem férhet hozzá, hogy 2018-ban az SF71H rendelkezik a legjobb technikai csomaggal. Ez egyre inkább kezd bebizonyosodni, ugyanakkor a fogadóirodáknál még mindig a Mercedes a favorit a konstruktőri címre. Pedig nem csak Vettel áll Hamilton előtt, hanem Kimi Raikkönen is több pontot gyűjtött eddig, mint Valtteri Bottas. Bár a Ferrari finn pilótája időnként csinál érdekes dolgokat, összességében sokkal jobb szezont fut, mint az elmúlt években, hiszen legutóbb 2013-ban jegyzett hat dobogós helyet az első 10 futamon. 

Úgy véljük, hogy ennyi futamot követően, 2.62-es oddson +EV a Ferrari. De szintén value bet Vettel világbajnoki címe is, amelyre 2.50-es oddsot kapunk. 

A bukmékerek vélhetően azért óvatosabbak, mert tavaly is hasonlóan indult a szezon, majd Lewis Hamilton a nyári pihenőt követően állva hagyta a németet. Most azonban, ahogyan említettük, a Ferrari felnőtt a Mercedes szintjére. 

A világbajnokság július 22-én a Német Nagydíjjal folytatódik

Ki nyeri a Német Nagydíjat?
   
Lewis Hamilton 2.40
Sebastian Vettel 2.60
Valtteri Bottas 8.75
Kimi Raikkönen 10.25
Max Verstappen 11.00
Daniel Ricciardo 11.75

A játékban való részvételhez kattints a képre.