Forma-1

Rajtol (?) a száguldó cirkusz új idénye! - esélyek, tippek

A Mercedes brit klasszisa, Lewis Hamilton a hetedik világbajnoki címét készül elhódítani 2020-ban, legnagyobb kihívója a Red Bull ifjú tehetsége, Max Verstappen lehet.

Lewis Hamilton 2019-ben a hatodik világbajnoki címét nyerte. - Fotó: F1

Cikkünk írásának pillanatában még úgy néz ki, hogy hétvégén megrendezésre kerül az Ausztrál Nagydíj - a McLaren nélkül - és ezzel kezdetét veszi a 2020-as Forma-1-es világbajnokság. A csúcskategória jubileumi 70. szezonja lesz az idei, ami előzetesen 22 futamosra volt tervezve, ám a koronavírus kirobbanása miatt a Kínai Nagydíj már biztosan ugrott. Bahreinben nézők nem lesznek a lelátókon, míg az első Vietnámi Nagydíj jó eséllyel a kínai sorsára jut...

Ami az esélyeket illeti, idén is a hibrid-érát uraló Mercedes dominálhat, avagy Lewis Hamilton címvédése számítana a papírformának.

A brit klasszis a hetedik világbajnoki trófeáját készül elhódítani, amivel beállítaná Michael Schumacher rekordját. 

A Mercedes jól teljesített a barcelonai teszteken, így nem csoda, hogy a bukmékerek 1.20 körüli oddsot kínálnak a brit székhelyű csapat újabb konstruktőri címére. 

A fogadóirodák erőrangsorában azonban nem a Ferrari, hanem a Red Bull követi a Mercedest. a Bikák leginkább Max Verstappen kiemelkedő szezonjában reménykedhetnek, míg csapattársa, Alexander Albon remekül segítheti a holland szupercsillagot.

A barcelonai tesztek alapján is a Red Bull lehet a második erő, a Ferrarinál ugyanis úgy tűnik, hogy valamit nagyon elkalkuláltak. Persze sokan úgy vélik, hogy csak altatnak a maranellóiak, de azért a látottak mindenféleképpen aggodalomra adhatnak okot. 

Ami a középcsapatokat illeti, jelenleg a Racing Point áll a legjobban, ugyanis egy teljesen újratervezett autóval rukkoltak elő, ami kísértetiesen hasonlít a tavalyi Mercedesre. Azt sem lehet kizárni, hogy az RS20 akár a Ferrarit is megszorongatja Melbourne-ben.

A teljes szezonra nézve viszont a realitás a 4. hely megszerzése lehet a Racing Pointnak, amiért várhatóan a McLarennel, a Renault-val, az Alfával és az Alpha Taurival kell megharcolniuk. Tavaly rettentő izgalmasan alakult a középmezőny csatározása, és idén is valami hasonlóra számíthatunk. 

Mire érheti meg fogadni?

Noha nehéz elképzelni, hogy ne Hamilton legyen a befutó a szezon végén, azért 1.50-ért nem tennénk rá. Így viszont, hogy ennyire alacsony szorzót kínálnak a britre, például Verstappent elég vaskos oddson rizikózhatjuk be. 

A Red Bullban van potenciál, Verstappen pedig egy olyan pilóta, aki a maximumot tudja kihozni az autóból. Csapaton belül is kevésbé oszlanak majd meg a pontok, egyértelműen Verstappen a jobb pilóta és a Red Bull célja, hogy belőle csináljanak világbajnokot. Tehát amíg a Ferrarinál Charles Leclerc és Sebastian Vettel gyepálhatja egymást, addig Albon egyértelműen másodhegedűs Verstappen mellett. 

Szerinted ki nyeri a 2020-as világbajnokságot?
 

 

 

 

 

 

>>>Hatalmas oddsok a pályán! Regisztrálok a TippmixPro-ra a magasabb szorzókért!<<<