Forma-1

Hamilton a favorit, de nyakán a két Ferrari - tippek a Brit Nagydíjra

A Mercedes brit klasszisa történelmet írhat, ha vasárnap az első helyen intik le Silverstone-ban.

A hétvégén Silverstone látja vendégül a száguldó cirkuszt, immáron 73. alkalommal. A szigetországban élnek-halnak a Forma-1-ért, így minden évben ez az egyik legjobb hangulatú verseny. Gyors, tempós kanyarok jellemzik a pályát, aminek legnagyobb királya egyértelműen az a Lewis Hamilton, aki vasárnap is a pole-ból várja a rajtot. A Mercedes brit klasszisa az elmúlt négy évben nem talált legyőzőre Silverstone-ban, és még 2008-ból is fűződik egy futamgyőzelem a nevéhez, így ötszörös Brit Nagydíj-bajnoknak mondhatja magát. 

Ha ismét nyer, akkor Hamilton lesz minden idők legsikeresebb pilótája ezen a pályán. 

Hamilton az év egyik legszorosabb időmérőjét nyerte meg szombaton, ugyanis Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen egy tizeden belül maradt hozzá képest. Azt nyilatkozta a brit, hogy ez volt a legnehezebb kör, amit valaha tennie kellett az időmérőn. Ezen a pályán sokat jelent a pole megszerzése, hiszen a tempós kanyarok ellenére nem könnyű előzni rajta. A két ferrarisnak a rajtnál kell ügyeskednie, mert utána már nehéz dolguk lesz. A negyedik helyről Valtteri Bottas várja a rajtot, míg a két Red Bull az ötödik és hatodik rajtkockát szerezte meg. A Bikák az igen parádésan sikerült Osztrák Nagydíj után most jóval szerényebb eredményre számíthatnak.

Ki nyeri a Brit Nagydíjat?
   
Lewis Hamilton 1.55
Sebastian Vettel 3.20
Kimi Raikkönen 8.75
Valtteri Bottas 15.00
Max Verstappen 24.00

A Mercedes, Ferrari, Red Bull triót a Haas követi a sorban. Romain Grosjeant és Kevin Magnussent a múlt héten a sógoroknál az előkelő ötödik és hatodik helyeken intették le és látva az időmérős tempójukat, ismét kinéz nekik egy egy dupla pontszerzés. 
 

  • Mindkét autó helyezéssel ér célba - Haas - igen @ 1.57
     
  • Mindkét autó pontot szerez - Haas - igen @ 1.72

 

A maradék pontszerző helyekért Charles Leclerc a Sauberrel, Esteban Ocon és Sergio Perez a Force Indiával, míg Nico Hülkenberg a Renault-val lesz harcban. 

A játékban való részvételhez kattints a képre.