Forma-1

Hamilton a favorit, de nagy hiba lenne leírni Vettelt - tippek a Magyar Nagydíjra

Sok múlik majd az időjáráson, ha napos idő lesz, akkor a Ferrari megviccelheti az első sort kibérlő Mercedest.

A hétvégén Mogyoródon vendégeskedik a száguldó cirkusz, a 33. Magyar Nagydíjra kerül sor, amely sokkal izgalmasabbnak ígérkezik, mint a tavalyi volt. Egy éve ugyanis egy dögunalmas futamon született kettős Ferrari-siker, a nagy melegben ugyanis a Mercedes nem volt elég ütőképes, így komoly verseny sem alakult ki. Ezúttal más felállásból indulnak a csapatok vasárnap, most Lewis Hamiltonék várják az első sorból a rajtot, miután szombaton az esős időmérőn a legjobbnak bizonyultak.

Sebastian Vettelék a jó időben bízhatnak, ugyanis nem csak tavaly, de idén a szabadedzéseken is egyértelmű volt, hogy ilyen körülmények között a Ferrari a leggyorsabb. Esőben viszont életre kapott a Mercedes, de ha vasárnap megússzák az égi áldás nélkül, akkor nehéz lesz Hamiltonéknak elöl maradni. Tény, hogy ezen a pályán nem könnyű előzni, főleg nem napjaink Forma-1-es járgányaival, de nem is egy lehetetlen küldetés.

A tavalyi futam alapján nagy hiba lenne előre odaadni Hamiltonnak a győzelmet, mert a napos idő Vettel malmára hajthatja a vizet. 

A szombati esős időmérő nagy vesztese a Red Bull volt, amely ezen a pályán szintén jó lehetett volna, ám Max Verstappen csak a 7., míg Daniel Ricciardo a 12. helyet szerezte meg. Bár a Bikák képesek nagy feljövetelekre, de innen a dobogó is bravúrnak számítana. 

Ki nyeri a Magyar Nagydíjat?
   
Lewis Hamilton 1.95
Sebastian Vettel 2.75
Kimi Raikkönen 8.75
Valtteri Bottas 9.25
Max Verstappen 14.00

Ami a középmezőnyt illeti, a Toro Rosso briliáns teljesítménnyel a 6. és 8. rajtkockát csípte meg. Egy esős futamon akár a kettős pontszerzésben is bízhatnának, napsütésben viszont nem lesz egyszerű a 10-ben végezniük, mert a Haas komolyabb erőt képvisel. 

A Mercedes, Ferrari duó mögül egyébként Carlos Sainz indulhat a Renault-val, aki príma kört rakott össze az eső áztatta pályán. Kellett már ez a spanyolnak, mert az elmúlt három futamon pont nélkül maradt. Csapattársa, Nico Hülkenberg már kevésbé lehetett boldog, hiszen csak a 13. helyet tudta megkaparintani. 

hatharom.com
Nico Hülkenberg-Carlos Sainz Sainz
Sebastian Vettel-Valtteri Bottas Vettel
@ 1.76
Fogadási határidő: 15:10

A játékban való részvételhez kattints a képre.