Forma-1

Mire megy Vettel és Hamilton Ricciardo ellen? - tippek a Monacói Nagydíjra

A Red Bull ausztrál pilótája toronymagas favoritként várja a vasárnapi rajtot.

Kultikus helyszínéhez érkezett a száguldó cirkusz, a hétvégén Monaco látja vendégül a Forma-1-es mezőnyt, immáron 65. alkalommal. Elképesztő múltra tekint vissza ez a verseny, és hiába szinte lehetetlen előzni rajta, mégis minden évben az egyik legnagyobb figyelem övezi, hiszen a szalagkorlátok garantálják a káoszt és az izgalmakat. 

A futam legnagyobb kérdése, hogy Daniel Ricciardo vasárnap felrakja-e az i-re a pontot? A hétvége eddig eltelt részében ugyanis a Red Bull uralta a szabadedzéseket és az időmérőt is. Ricciardo szombaton brutális körrekorddal, nagyon kényelmesen szerezte meg a pole-t, viszont csak vele számolhatnak a Bikák, miután Max Verstappen a harmadik szabadedzésen úgy összetörte az RB14-et, hogy az időmérőn sem tudott részt venni. Ricciardónak vélhetően csak a rajtnál szökik majd fel a pulzusa, utána, már ha az első kanyarban az élen fordul el, akkor könnyedén megtarthatja az első helyet, annak ellenére, hogy a vb-cím két legnagyobb favoritja, Sebastian Vettel és Lewis Hamilton liheg majd a nyakában. 

Sajnos a bukmékerek is sejtik, hogy erősen benne van Ricciardo rajt-cél győzelme, és csupán 1.40-es oddsot adnak az ausztrálra.
Ki nyeri a Monacói Nagydíjat?
   
Daniel Ricciardo 1.40
Sebastian Vettel 3.45
Lewis Hamilton 7.75
Kimi Raikkönen 19.00
Valtteri Bottas 32.00

A középmezőnyben nagyot fordult a világ a Haas Ferrarisokkal, hiszen amíg Barcelonában a kettős pontszerzésre voltak kandidáltak, addig most a 18. és 19. helyekről az is csoda lenne, ha az egyik autóval odaérnének a top 10-be. 

Sokkal kényelmesebb helyzetből várhatja viszont a vasárnapi rajtot a Force India, miután Esteban Ocon a 6., Sergio Perez pedig a 9. helyet szerezte meg a kvalifikáción, avagy simán kinéz a csapat számára egy kettős pontszerzés. 

Kíváncsian várjuk Charles Leclerc szereplését, aki bombaformában versenyez és most hazai közönség előtt készül bizonyítani. Jól muzsikált az időmérőn, elverte csapattársát, mint ahogyan Fernando Alonso is, aki az előkelő 7. helyről rajtolhat. 

hatharom.com
Marcus Ericcson-Charles LecLerc Leclerc
Fernando Alonso-Stoffel Vandoorne Alonso
Max Verstappen-Daniel Ricciardo Ricciardo
@1.82
Fogadási határidő: 15:10

A játékban való részvételhez kattints a képre.