Forma-1

Leclerc, Vettel vagy Verstappen lesz a harmadik?

A fogadóirodák szerint a monacói lehet a befutó, de lőtávolon belül van a német és a holland pilóta is.

Ez az egyetlen izgalmas kérdés maradt hátra a 2019-es szezonból. Lewis Hamilton és Valtteri Bottas ugyanis már régen meglépett a mezőnytől, mögöttük viszont rettentően szoros a csata a harmadik helyért. 

{"headTitle":"F1, Pilóták bajnoksága 2019 - Mercedes nélkül","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-01 17:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Charles Leclerc","odds":"1.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Sebastian Vettel","odds":"2.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Max Verstappen","odds":"6.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Legutóbb augusztusban, a nyári szünet alatt foglalkoztunk ezzel a Mercedes nélküli piaccal és akkor még úgy néztek ki az oddsok, hogy Verstappenre adtak 1.36-ot, Vettelre 3.00-as szorzót, míg Leclercre 17.00-est. 

A hollandnak a nyáron nagyon futott a szekere, de az egy hónapos pihenő után olyan pályák jöttek, amik a Ferrarinak kedveztek. A maranellóiak ezeket a ziccereket már nem is hagyták ki és Leclerc révén Belgiumban és Olaszországban is igazolták a papírformát. Verstappennek viszont azokon a pályákon sem sikerült nyernie, amik igazán feküdtek a Red Bullnak, így futamról-futamra fogyott el az előnye és immáron 16 pont a lemaradása Leclerc-től és 10 pont Vetteltől. 

Miután már csak három futam van hátra, így Verstappennek ezt elég nehéz lesz ledolgoznia, pláne úgy, hogy a nyári szünet óta messze nem mutat olyan stabil formát, mint a szezon első felében. Nagyon úgy fest tehát, hogy a dobogó harmadik foka a két ferraris között dőlhet el. 

Papíron Leclerc tempója a jobb és összességében kiegyensúlyozottabbnak is tűnik, de versenystratégiában többször is hibáztak már nála és ezért akadtak az ősszel olyan futamok, amikor Vettel mögött intették le. Érdekes csatának ígérkezik ez a két ferraris között. Talán a 2.75 egy kicsit túlzó a négyszeres világbajnok németre, de valahogyan mégsem érezzük, hogy lenne benne value. 

Ti mit gondoltok, ki lesz a harmadik?