Forma-1

Vettelé minden idők ötödik legjobb szezon rajtja

  • VNA

Négy futam, három győzelem, egy második hely. Sebastian Vettal parádésan kezdte az idei évet – korábban csak négyen tudtak ennél jobbat.

Továbbra is Red Bull fölény jellemzi az idei Formula-1-es világbajnokságot, a legutóbbi Kínai Nagydíj meglepetése (Lewis Hamilton győzött) után helyreállt a rend és az elmúlt hétvégén ismét a címvédő Sebastian Vettel dominált. A német versenyző a vasárnapi Török Nagydíjon is magabiztosan versenyezett, újabb sikere után pedig most már 34 pontos különbséggel vezeti a világbajnoki pontversenyt. A még mindig csak 23 esztendős Vettel idén három futamot nyert meg (Ausztrália, Malajzia, Törökország) és egyszer második (Kína) volt, így 93 pontjával a rangsor élén áll.

A Formula-1-es világbajnokságok történetében eddig mindössze négy olyan versenyző volt, aki ennél jobb évkezdetet produkált. Michael Schumacher 1994-ben és Ayrton Senna 1991-ben a szezon első négy versenyét tudta megnyerni, Schumacher 2004-ben, valamint Nigel Mansell 1992-ben pedig még ennél is tovább ment, hiszen ők akkor az első öt futamon sem találtak legyőzőre. Érdekesség, hogy az imént említett négy versenyző ezt követően kivétel nélkül megnyerte a világbajnoki címet az adott naptári év végén.