Forma-1

Ecclestone a New York-i futamról tárgyal

Bernie Ecclestone valószínűleg nem lesz jelen a hétvégi szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, mert New Yorkban tárgyal majd helyi tisztviselőkkel egy Staten Island-en rendezendő futamról.

Ecclestone Michael Bloomberg New York-i polgármesterrel fog tárgyalni Ron Walker, az Ausztrál Nagydíj főszervezője szerint.

"Ez nem azt jelenti, hogy Bernie megunta Melbourne-t. Egyszerű üzletről van szó. Blommberg nagyon szeretne tető alá hozni egy Staten Island-i versenyt" - mondta Walker.

Melbourne-ben heves viták tárgya, hogy továbbra is szerepet vállaljnak-e a Száguldó Cirkuszból a rendkívül magas költségek miatt, a városvezetők nem szeretnék meghosszabbítani a 2015-ig lejáró szerződést.

Eccleston erről azt nyilatkozta a napokban, hogy "utálná elveszíteni az Ausztrál Nagydíjat, de erővel nem veheti rá őket az együttműködésre, ha túl drága a városnak a Forma-1."

A New York-i GP mellett már régóta kardoskodik a Forma-1 vezetője. Az Egyesült Államokban utoljára 2007-ben rendeztek F1-es futamot, a Texasi Nagydíj 2012-ben debütál.