Európa Liga

Ezt néztük ki a Feyenoord-Romára

A holland és az olasz csapat az idei évben is összeméri tudását, elsőként Rotterdamban találkoznak.

Csütörtökön az Európa Liga egyenes kieséses szakaszában is beindult az élet, a nyolc találkozó közül pedig jelen cikkünkben a Feyenoord-Roma csörtével foglalkozunk. A fogadóirodákban a hollandok számítanak az odavágó esélyesének, háromesélyben ugyanis bő kétszeres szorzót kínálnak rájuk az oddsmesterek.

Csapathírek

A Feyenoord a Bajnokok Ligájából esett át az EL-be, köszönhetően, hogy az Atlético Madrid és a Lazio mögött a harmadik helyen végzett (a Celticet előzte meg egyedül) csoportjában. A hollandok tavaszi, avagy mostani formája nem rossz, a 2024-ben lejátszott hét tétmeccsükből ötöt behúztak, s csak kétszer remiztek, avagy veretlenek.

A honi kupában például az idén, az Eredivisiében kimagasló, PSV Eindhovent győzték le és ejtették ki pár hete, azóta pedig többek közt az AZ Alkmaart kétszer is legyőzték (a bajnokságban és a kupában), hétvégén pedig városi rangadót nyertek a Sparta ellen. A hazaiak egyébként az utolsó öt (!) tétmeccsükön nem kaptak gólt, avagy 464 perce (!) érintetlen a hálójuk.

A jó forma mellett a hírek szerint nem sok hiányzója lesz csütörtökön Arne Slotnak. Timber visszatérésére mutatkozik már némi esély, míg Trauner, Bijlow, Zechiel és Van Den Belt kimarad, de közülük az utóbbi kettő egyáltalán nem alapember.

[4384251] 2024-02-15 18:45:00 Feyenoord - Romax;

Ami a vendégeket illeti, a Roma eredetileg is az EL-ben kezdte meg szereplését az idei nemzetközi kupasorozatban. Az olaszok a Slavia Praha mögött a második helyen végeztek a G jelű négyesben, megelőzve a Servette és a Sheriff Tiraspol együtteseit.

Nem rég volt náluk edzőváltás, José Mourinho helyét a klub korábbi emblematikus figurája, Daniele De Rossi vette át. De Rossival jól indult a Roma, a Veronát, a Salernitánát és a Cagliarit is legyőzte, szombaton viszont 4-2-es vereséget szenvedett hazai pályán az Inter ellen.

Kimaradók terén ugyanakkor jól állnak a bordó-sárgák, sérülés miatt biztosan csak Abraham marad ki, Cristante és Smalling szereplése kérdéses, míg az elefántcsontparti védő, Ndicka, Afrikai Nemzetek Kupája aranyéremmel a zsebében tért vissza az olasz fővárosba, kérdés, hogy túl korán jön-e számára ez az ütközet vagy tudja vállalni a játékot.

Mire érdemes fogadni?

A felek az utóbbi években rendre összemérik tudásukat valamely európai kupasorozatban. 2022-ben a Konferencia Liga fináléjában a Roma 1-0-ra nyert, míg tavaly az EL negyeddöntőjében találkoztak. Rotterdamban a Feyenoord bizonyult jobbnak (1-0), de a visszavágót 2-1-es rendes játékidőbeli eredményt követően végül 4-1-re nyerte meg az ASR, s jutott tovább.

Ezúttal is szoros mérkőzést vívhatnak a felek, arról nem is beszélve, hogy a csatájuk gyakorlatilag már presztízzsé vált. Így nem foglalnánk állást a győztest illetően, s gólokra sem tennénk, a büntetőlapokban viszont látunk fantáziát.

A fogadóirodák 4,5-nél húzták meg ezen a téren a határt, amelyet véleményünk szerint megugorhatnak a felek (a három egymás ellenijükön a KL fináléjában ugrották meg ezt a line-t). Mindezt a szoros meccsre, valamint a játékvezető személyére is alapozzuk. A meccset ugyanis az a Petrescu fújja, aki többnyire magas lapszámmal dolgozik, legutóbbi nemzetközi kupameccsén, a Lens-PSV-n, például hét sárgát szórt ki.


✅ Tipp #1: Büntetőlapok száma 4,5 felett @1.90

Fogadási határidő: február 15. 18:45