Bajnokok Ligája

Mindenki Guardiola trükkjére kíváncsi

A Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulója előtt a legtöbb tekintet az F jelű négyesre szegeződik, hiszen a Sahtar Donyeck és a Napoli között még nem dől el a továbbjutás.

A City játékosainak nem szegte kedvét az ukrán tél / Manchester City facebook.com

A Manchester City 100 százalékos teljesítményének köszönhetően az utolsó forduló eredményétől függetlenül biztosan megnyeri a csoportot, így a második továbbjutó helyért maradt nyílt a küzdelem. Jelenleg a Sahtar Donyeck három ponttal megelőzi a Napolit, így ha összehoz legalább egy döntetlent az angol gárda ellen, akkor tavasszal is a BL-ben folytathatja.

243175

Mivel a City számára már mindegy az eredmény, ezért sokan úgy számolnak, hogy Guardiola akár szándékosan kipöckölheti a Napolit a sorozatból. Csakhogy a katalán mester azt mondta, nem azért utaztak el Ukrajnába, hogy lézengjenek a pályán, igenis meg akarják nyerni ezt a meccset is. Bár ez kötelező udvariaskodásnak tűnik, azért némileg alátámasztja az edző szavait, hogy abszolút az első csapat játékosaival utazott el Harkivba.(Keret itt).

Kevin de Bruyne eltiltott, Benjamin Mendy és David Silva pedig sérült, de a szakértők várakozásai szerint Gabriel Jesús és Sané is ott lehet a kezdőben. Négy fiatal - Phil Foden, Brahim Diaz, Tosin Adarabioyo, Daniel Grimshaw - is a csapattal tartott, meglepő volna ha egyikük sem jutna szóhoz.

Nem könnyű okosat mondani a City kapcsán, sokkal jobban járunk, ha megvárjuk a hivatalos kezdőket és csak utána fogadunk a meccsre.

 

tippmixpro.hu

A találkozó megosztottságát jól mutatja a fenti kép is, amelyen a     fogadók tétjeinek eloszlása látható. A legtöbben vendégre fogadtak, de sokan láttak fantáziát a döntetlenben is.

A Sahtar egyébként az idei sorozatban odahaza 2/2-vel áll, a Napolit 2-1-re, a Feyenoordot 3-1-re múlta felül. A donyeckiek közel legjobb összeállításukban várják majd a Cityt, csak Srna és Taison játéka körül adódik némi kérdőjel.

Bár a Napoli sorsa nem a saját kezében van, a hírek szerint Maurizio Sarri mester csak néhány helyen változtatna az alapcsapatához képest. Ez azt jelenti, hogy Jorginho és Allan kapna pihenőt a középpályán, helyükre pedig Chiriches és Diawara kerülhet a kezdőbe, míg a sérült Insignét Zielinski pótolhatja a támadósorban.

A nápolyiak többi sztárja - Mertens, Callejón, Hamsík - ott lesz a pályán Rotterdamban, vagyis az olaszok minden tőlük telhetőt megtesznek a továbbjutásért. Más kérdés, hogy mindez mire lesz majd elég.

Továbbjut a csoportból
  Igen Nem
Napoli 3.00 1.36
Sahtar Donyeck 1.36 3.00