Holland foci

Jön az újabb amszterdami blama? - tipp az Ajax-Feyenoordra

A vasárnapi De Klassiekeren, akár már ki is szállhat az Ajax a bajnoki címért zajló versenyből...

Vasárnap rendezik a holland élvonalbeli bajnokság hatodik fordulójának rangadóját, amikor is az Ajax a címvédő Feyenoord együttesét fogadja. Az oddsmestereknél háromesélyes a találkozó, de inkább a vendégek fel billentik a mérlegnyelvét, akikre átlagosan 2.25-szörös pénzért lehet fogadni.

 

Csapathírek

 

Felemásan startoltak az amszterdamiak, hiszen ugyan az Európa Ligában elérték a csoportkört (a Ludogorecet 4-1-gyel ejtették ki összesítésben, de a hazai visszavágón 1-0-ra kikaptak), ahol csütörtökön 3-3-at játszottak a Marseille együttesével hazai pályán, az Eredivisiében viszont már több negatív meglepetést is fel tudtak mutatni...

A kezdés jól sikerült, 4-1-gyel küldték haza a Heraclest, ám azóta nem tudtak nyerni. Az Excelsior otthonában 2-2-re voltak jók, majd Sittardban játszottak gól nélküli remit, míg legutóbb 3-1-es vereséget szenvedtek a Twenténél. Így pedig mindössze a 13. helyen állnak, igaz, eggyel kevesebb meccset játszottak a nagy átlagnál, azonban az tény, hogy összességében négy nyeretlen meccsel a hátuk mögött várják a hétvégét...

Pedig hiányzójuk nincs sok, a hírek szerint vasárnap biztosan csak Kaplan és Rulli nem lép pályára...

 

 

Habár a Feyenoord a Holland Szuperkupa elvesztésével indított, majd a Sittard ellen 0-0-ra, míg a Sparta Rotterdamnál csak 2-2-re volt jó, az utolsó négy tétmeccsét behúzta. A bajnokságban az Almere (6-1), az Utrecht (5-1) és a Heerenveen (6-1) együtteseit is kiütötte, míg a Bajnokok Ligája csoportkörében magabiztosan nyomta le hazai környezetében a Celtic alakulatát (2-0).

A 11 megszerzett bajnoki pontjuknak köszönhetően a rotterdamiak a negyedik pozícióban tanyáznak, s öt egység a hátrányuk az éllovas, eddig hibátlan PSV-vel szemben. Ugyanakkor náluk több kimaradó is lehet a hétvégén, sérülés miatt Bijlowra, Nieuwkoopra, Ivanusecre és Uedára sem számíthatnak.

 

Mire érdemes fogadni?


Hosszú idő után utazhat esélyesebbként a Feyenoord az Ajaxhoz, köszönhetően annak, hogy perpillanat lényegesen összeszokottabb csapattal rendelkezik, és ugye az eredmények sem maradnak el részéről. Azonban egy ilyen horderejű meccsen nem fogadnánk kimenetelre, még akkor sem, ha az előjelek, illetve a felek márciusi bajnoki meccse - a rotterdamiak 3-2-re nyertek a Johan Cruijff Arénában - ezt vetítik előre.

Mivel egy feszült, szoros mérkőzésre van azért kilátás, amely óriási presztízzsel bír, ráadásul a hazaiaknak kell jobban teperniük, úgy véljük, hogy a büntetőlapokban lehet az igazi érték a találkozón. Főleg úgy, hogy a tavalyi kupa elődöntőben 10, az amszterdami bajnokin 7, míg a rotterdami találkozójukon 8 büntetőlap került kiosztásra.

Utóbbi találkozót egyébként az a Gözübüyük vezette, aki a vasárnapi meccset is fújja majd, vagyis minden adott ahhoz, hogy a felek legalább 6 büntetőlapot ezúttal is összehozzanak.


✅ Tipp: Büntetőlapok száma 5,5 felett @1.88

Fogadási határidő: szeptember 24. 14:30