Európa Liga

Akár boltot is nyithattunk volna a berepülő tárgyakból - Garcia

  • Javi Moreno

A Feyenoord-Roma találkozón mintegy húsz percig állt a játék a pályára zúduló tárgyak miatt.

Európa Liga-előzetesünkben mi is megírtuk, hogy várhatóan nem lesz minden indulattól mentes és békés találkozó a Feyenoord-Roma párharc második felvonása. A holland szurkolók már az olasz fővárosban is balhéztak egy kiadósat, de erre Rotterdamban még egy lapáttal rátettek.

Először akkor akadt tennivalója a játékvezetőknek, amikor a 38. percben egy gigantikus banánnal kínálták meg a hollandok Gervinhót, a vendégek elefántcsontparti támadóját. Ekkor még nem szakadt félbe a találkozó hosszabb időre, de a második játékrész elején már igen.

Az 54. percben Mitchell te Vrede csúszott rá Manolas lábára, mire a játékvezető azonnal kiállította. A döntés kicsit szigorúnak tűnt, a hazai szurkolók pedig nem is igazán tudták megemészteni a döntést, a pályára dobtak mindent, ami a kezük ügyébe került. A spori azonnal félbeszakította a játékot, amely mintegy 15-20 percig állt. "Jól döntött a játékvezető, hogy félbeszakította a találkozót. Annyi tárgy repült a pályára, hogy akár boltot is nyithattunk volna" - nyilatkozta Rudi Garcia, a vendégek mestere.

A mérkőzést egyébiránt éppen az a Gervinho döntötte el, akit a rotterdamiak megtaláltak. "Megérdemeltük a sikert. Nehéz mérkőzés volt otthon és Hollandiában is, de jó stílusban futballoztunk. A játékosok beleadtak mindent, éhesek voltak a sikere. Szerencsére azonnal betaláltunk, miután kiegyenlítettek a hazaiak, és esetleg lendületet kaptak volna."

A Roma végül 3-2-s összesítéssel jutott a legjobb 16 közé, így bizakodva várhatják a pénteki sorsolást. Hétfőn pedig a tavaszi szezon rangadóján a Juventusszal csapnak össze az Olimpiai Stadionban.

[1877987] 2015-02-26 21:05:00 Feyenoord - Romax;
2015-02-26;73