Bajnokok Ligája

A Napolinak a pályán kívül lehet a legtöbb gondja a Feyenoorddal

  • MVB80

Győzelmi kényszerben van a Napoli, amely a Feyenoord ellen javíthat a BL második fordulójában.

Hat meccs, hat győzelem, 22 rúgott és 5 gól, így kezdte a Napoli az olasz bajnokságot, igazolva a szakértők előzetes jóslatát, miszerint a csapat idén képes lehet megtörni a Juventus egyeduralmát.

A nemzetközi porondon ugyanakkor már az első akadályon nagyot perecelt a Napoli, amely 2-1-re kikapott a Sahtar Donyeck vendégeként, úgyhogy most a Feyenoord ellen szeretne javítani.

1x2    
Napoli Döntetlen Feyenoord
1.12 7.80 17.00

A hollandok sem állnak valami veretesen, a BL-be 15 év után visszatérő rotterdamiak az első körbe beleszaladtak egy 0-4-be otthon a Manchester City ellen, és a bajnokságban is begyűjtöttek már két zakót, ráadásul az egyik legfontosabb védő, a brazil Eric Botteghin januárig kidőlt.

Rajta kívül a tavalyi bajnokságban 21 gólt szerző Nicolai Jörgensen is sérült, úgyhogy elölről is hiányzik majd egy fontos láncszem a hollandoktól.

A Napolinál most mindenki Arkadiusz Miliket vigasztalja, a 23 éves lengyel csatár tavaly ősszel a bal térdében szenvedett szalagszakadást, most pedig a SPAL elleni bajnokin a másik térde ment tropára, és az első diagnózis szerint négy hónapot kell kihagynia.

A Napolinak nem kell pánikolnia a középcsatár sérülése miatt, hiszen az előző szezonban már kiderült, az eredetileg szélsőként használt Dries Mertens tökéletes produkcióra képes középen is, a bajnokságban 28, a BL-ben 5 gólt szerzett, és idén is egyes gólátlaggal áll a Serie A-ban hat forduló után.

A két csapat formája alapján a Napolinak nem okozhat gondot a Feyenoord, maguk a hollandok is elismerik, egyelőre annak örülnek, hogy másfél évtized után ismét a BL-ben játszhatnak.

Aminek az a vonzata, hogy a nem éppen a tudományos akadémia címzetes tagjaiból álló Feyenoord-tábor is nekiindul, annak ellenére, hogy biztonsági okokból le lettek tiltva a meccsről. Két éve Rómában az lett a vége, hogy megrongáltak egy műemléknek nyilvánított 400 éves szökőkutat, majd összecsaptak a rohamrendőrökkel.

Amíg csak a gólnak örülnek, addig nincs baj

Mivel a nápolyiak sem pályáznak az Európa legbarátságosabb szurkolótábora címre, így aztán könnyen lehet, hogy lesz némi utcai csetepaté, bár őszintén reméljük, hogy a meccsel kapcsolatban nem a balhé jelenti majd a fő témát.

[2620487] 2017-09-26 20:45:00 Napoli - Feyenoordx;