Európa Liga

Nem lenne meglepetés, ha kiesne a Manchester United

Egy vereséggel végleg elbúcsúznának a Vörös Ördögök az Európa Ligától, a győzelem viszont szinte biztos továbbjutás.

Furcsa helyzetben van a Manchester United az Európa Liga ötödik fordulójában, hiszen ha nyernek, majdnem biztosan továbbjutnak, míg ha kikapnak, majdnem biztosan kiesnek. Az ingadozó formában lévő Feyenoord ellen tehát kellene a siker José Mourinho fiainak, ám az odds irreálisan kicsi, így butaság lenne favorizálni a Vörös Ördögöket.

   
  1 x 2
Manchester United-Feyenoord 1.30 5.00 9.00
Fenerbahce-Zorya Luhanksz 1.40 4.40 7.20

Ha abból indulunk ki, hogy az utolsó öt tétmeccsét megnyerő Fenerbahce legyőzi Törökországban a biztosan búcsúzó ukrán Luhanszkot, akkor egyértelműen láthatjuk, hogy a MU már egy döntetlennel is bukná a csoportelsőséget. A hétvégén rangadót nyerő Van Persie-ék megállíthatatlannak tűnnek, nehéz azt látni, hogy az idegenben életképtelen Zorya akár szorossá teszi a találkozót. Az ukránok egyébként mind Rotterdamban, mind Manchesterben 1-0-ra kaptak ki, arra pedig most is mernénk tippelni, hogy 0-ra veri őket a Fener.

Az viszont már kérdésesebb, hogy mi is a jó tipp a MU-Feyenoord meccsen. Mourinho annyit elárult, hogy Henrikh Mkhitaryan játszani fog az EL-meccsen, mint ahogyan az is biztos, hogy Eric Bailly és Chris Samlling sérülés miatt nem kap szerepet a védelemben. Rooney-ék szerencséje, hogy viszonylag jókor találkoznak Van Bronckhorst tanítványaival, a Feyenoord az utolsó hat meccséből csak kétszer nyert, két gyengébb holland csapat ellen, gólt viszont egy meccs kivételével mindig lőttek.

214453

1.30-ért vélhetően tényleg engedjük el a hazai győzelmet, ez a United képes meglepetéseket okozni, az EL-ben pedig biztosan nem úgy lépnek majd gyepre, hogy előtte vért ittak. A bukmékerek alapvetően sok gólt várnak, noha a hollandok négy meccsén csupán öt gól esett. Papíron Jörgensenék játszhatnak is bátor futballt, hiszen ha azzal számolnak, hogy mind a Fener, mind a MU legyőzi a Zoryát, akkor nekik majdnem mindegy, hogy ma kikapnak vagy döntetlent játszanak, a Fener ellen nyerniük kell az utolsó körben. Egy bravúrgyőzelemmel azonban biztos lenne a továbbjutás. Mi 2-1, 1-1, 1-2, 0-1 körüli végeredményt jósolnánk, abban nemigen hiszünk, hogy a MU képes lenullázni az ellenfelét.

hatharom.com
Fenerbahce nyer + kap gólt a Manchester United
@2.59
[2365382] 2016-11-24 21:05:00 Manchester United - Feyenoordx;