Afrika Kupa

8.50-szeres tippel szemezgetünk a Nigéria-Elefántcsontpart döntőn

A hazai csapat mesébe illő menetelésébe tökéletesen illene ez a forgatókönyv, amit a történelem is alátámaszt.

Aki követte a 2024-es Afrika Kupa eseményeit, az garantáltan nem bánta meg, hiszen rég nem látott izgalmak kísérték végig a tornát. A legtöbb szalagcímet a házigazda vitte, amely legutóbb 40 éve adott otthont a kiírásnak és idén többször a sírból hozta vissza magát. A végső sikerre azonban a háromszoros győztes Nigéria a favorit, de nagy különbség nincs az oddsokban. 

Csapathírek

Ahogy már a felvezetésben is írtuk, Elefántcsontpart elég kalandos utat járt be a végső összecsapásig. A tornát remekül indította a házigazda, ám az első győzelmet rögtön két csúnya vereség követte és úgy jutott tovább legjobb harmadikként, hogy közben menesztette vezetőedzőjét.

A vészmegoldásként beugró Emerse Fae rögtön a címvédő Szenegállal találta szembe magát, amelyet büntetőpárbajban múlt felül csapata, a következő körben pedig emberhátrányban, csak a hosszabbításban harcolták ki a továbbjutást. Az elődöntőben aztán Kongót sikerült lenyomni a hererákot is legyőző Haller góljával, az ország pedig már egy emberként hisz abban, hogy a sors a végső sikerig repíti idén a csapatot.

A döntőben az a Nigéria jön szembe, amely a csoportkörben már legyőzte az Elefántokat, ám kétszer ugyanazt az ellenfelet legutóbb 2006-ban tudta legyőzni egy AFCON-on belül. 

Osimhenék útja ránézésre lényegesen simább volt a döntőig, ahová úgy jutottak be, hogy az egyenes kiesés szakaszban mindössze egy gólt kaptak. Az elődöntőben mondjuk büntetőpárbajra kényszerültek Dél-Afrika ellen, de a tornán eddig 6/4 meccset nyertek. Az eredmények alapján (is) Nigéria tűnhet erősebbnek, ám a döntő az teljesen más műfaj és kísértheti a csapatot, hogy már négyszer maradt alul a végső összecsapáson, legutóbb 2020-ban.

 

Mire érdemes fogadni?

Az Opta szuperkompjútere több, mint 10.000 szimuláció alapján 56.2 százalékos győzelmi esélyt jósol a Szupersasoknak, mi mégsem rájuk fogadunk. Érdekesség, hogy az Afrika Kupában nem számít kifejezetten nagy előnynek, ha valaki házigazda, hiszen legutóbb 2006-ban jutott el a rendező ország a fináléig. Akkor Egyiptom vitte véghez a bravúrt és pont Elefántcsontpartot verte a fináléban, a 0-0-s döntetlent követően büntetőpárbajban.

Az Elefántok jól ismerik ezt a forgatókönyvet, hiszen eddig négy döntőben szerepeltek (két alkalommal győzedelmeskedtek korábban - 1992, 2015), és mind a négy alkalommal 0-0-t követően csak tizenegyespárbajjal dőlt el a sorsdöntő meccs. Az under szinte kódolva van ezen a találkozón (is), így akár egy gól is döntő lehet, mi pedig inkább a fanatikus közönség által is nyomott hazaiakban látunk értéket. Nigériát nyomja az esélyesség terhe, míg Hallerék szó szerint többször a sírból jöttek vissza, a végső sikert pedig úgy véljük akár egy újabb büntetőpárbajjal érhetik el.


✅ Tipp #1: Elefántcsontpart nyeri a trófeát @1.95

Tipp #1: Elefántcsontpart büntetőrúgásokkal nyer @8.50

Fogadási határidő: február 11. 21:00

 

[4353248] 2024-02-11 21:00:00 Nigéria - Elefántcsontpartx;