VB 2014

Egyelőre nem úgy játszunk, ahogy szeretnénk - Messi

Argentína maximális pontszámmal abszolválta az F-csoportot a labdarúgó-világbajnokságon, de Lionel Messi szerint van még hova fejlődniük.

Argentína még nem hibázott - fotó: AFP

Argentína eddig hat gólt szerzett a világbajnokságon. Ebből négyet Lionel Messi szerzett, de bosnyákok öngóljában is benne volt a lába, hiszen az ő beadása után született. Az FC Barcelona négyszeres aranylabdás játékosa a nigériaiak elleni 3-2-es siker után úgy vélte, egyelőre nem úgy játszanak, ahogy azt szeretnék.

"Meccsről meccsere javul a teljesítményünk és tovább fogunk erősödni, míg végül elérjük a teljes potenciált - mondta Messi. - Egyelőre nem játszunk olyan jól, ahogy szeretnénk, ezzel tisztában vagyunk. A védelmünk lehetne stabilabb, jó lenne, ha végre nem kapnánk gólt egy meccsen. Viszont továbbjutottunk a csoportból és ez volt az első célkitűzésünk. Csodás napokat élünk, remélem, még több örömöt szerzünk odahaza az argentin embereknek."

Nigéria annak ellenére továbbjutott a csoportból, hogy utolsó meccsén kikapott Argentínától. Peter Odemwingie nem sok szót ejtett a vereségről, úgy vélte, csapata kiváló formában van.

"Nem ismerek olyan embert, aki ne szeretné ezt az országot - fogalmazott Odemwingie. - Édesapám országáért játszani nagy öröm és megtiszteltetés. Mi a jobb annál, mint játszani a világbajnokságon? Boldog vagyok, hogy ismét a barátaimmal lehetek. Arra persze nem számítottam, hogy győztes gólt szerzek a bosnyákok ellen. Jelen pillanatban csak a legjobbakat tudom mondani a teljesítményünkről."

142353
[1444416] 2014-06-25 18:00:00 Nigéria - Argentínax;