Foci-vb 2018

Nigéria maradt Messiék minden reménye

  • varin

Argentínában elkezdődött a matekóra, ám a legtöbb egyenlet végén a kiesés áll eredményként.

Fotó: Nile International

Minden túlzás nélkül kijelenthető, hogy csütörtökön este megszégyenítő csapást mért Horvátország Argentínára, amellyel az Albiceleste a kiesés szélére sodródott. Messiék sorsa most már erőteljesen múlik a másik két meccstől, hiszen sorsuk immáron nem a saját kezükben van. Persze ahhoz, hogy egyáltalán számolgatniuk kelljen, mindenképpen meg kell verniük az utolsó fordulóban Nigériát, ám látva ezt a csapatot, még ez is hatalmas fegyvertény lenne a részükről...

"Először is szeretnék elnézésért könyörögni azoktól, akik látták ezt a mérkőzést, különösen azoktól, akik messziről elutaztak ide, hogy lássák a csapatot. A vereségért vállalom a felelősséget, de ugyanannyira én sem értem, ahogyan a szurkolók.

Kész terveim voltak erre a mérkőzésre, de úgy tűnik, rosszul döntöttem, és ha lehetőségem lenne elölről kezdeni, bizony máshogy csinálnám a dolgokat. Azt azonban szeretném leszögezni, hogy kár mindenért Caballero kapust hibáztatni. Egész egyszerűen az első gól érzelmileg padlóra küldött minket, és innen nem is tudtunk már felállni" - nyilatkozta Jorge Sampaoli mester.

A horvátok 3-0-s sikere 53-szoros átlagoddson volt fogadható a nemzetközi bukiknál.

Hogy hogyan is tovább, az nagyon jó kérdés, mindenesetre most Messiék számára az a legfontosabb, hogy Nigéria legyőzze Izlandot pénteken délután, ha ugyanis a szigetlakók pontot szereznek, akkor a két európai csapat utolsó fordulós mérkőzésén már alakulhat olyan eredmény, hogy Sampaoli csapatának a győzelem is kevés lenne.

Ha ugyanis Izland ma 1 pontot szerez, akkor Horvátország biztosan csoportelső és mindegy lesz nekik az utolsó fordulós mérkőzés, míg ha Izland ma nyer, akkor egy békés döntetlennel mindkét csapat eléri a célját a 3. körben.

Argentína egyetlen esélye tehát az lehet, ha Nigéria legyőzi Izlandot, ők pedig az utolsó fordulóban úgy verik az afrikaiakat, hogy közben Izland vagy nem nyer a horvátok ellen vagy Messiék nagyon kiütik azt a Nigériát, amelytől néhány hónapja négy gólt kaptak felkészülési mérkőzésen.

Az oddsok alapján egyébként az Albiceleste esélyei igencsak limitáltak, a    például csak 1.55-ös szorzót ajánl arra, ha a kék-fehérek már a csoportkörben elbúcsúznak Oroszországtól. Egy biztos, ha pénteken nyer Izland, az Messiék számára egyenértékű a katasztrófával.

[2059603] 2018-06-21 20:00:00 Argentína - Horvátországx;